Travtränaren Henrik Larsson, 47, hade änglavakt sedan han drabbats av hjärtstopp på löpbandet på gymmet. Mikael Wikner TR Bild.

Hjärtat stannade – travtränare hade änglavakt

,

Travtränaren Henrik Larsson, 47, hade änglavakt sedan han drabbats av hjärtstopp på löpbandet på gymmet.
– Jag hade en jävulsk tur som fick hjälp direkt, säger han till Travronden.

Travtränaren Henrik Larsson, 47, hade änglavakt sedan han drabbats av hjärtstopp på löpbandet på gymmet. Mikael Wikner TR Bild.


Travronden har pratat med Henrik Larsson som befinner sig på till Karolinska Universitetssjukhuset dit han fördes med ambulanshelikopter efter hjärtstoppet.
Det var i torsdags som Solvallatränaren föll ihop på löpbandet på gymmet. Gympersonal var snabbt på plats och tillsammans med läkare från en vårdmottagning i samma hus fick Henrik Larsson hjälp med hjärtstartare.
– Begreppet hjärtstopp är ganska brett och om det finns “olika” så var mitt något bättre, det rusade lite och jag kom tillbaka väldigt fort, berättar Henrik Larsson för Travronden.
Larsson berättar vidare att det visat sig att han har en hjärtmuskelinflammation.
– Det är sagt att jag ska få en så kallad ICD-hjärtstartare inopererad som ska hjälpa till att styra hjärtat vilket känns väldigt tryggt.

Fakta från hjart-lungfonden.se
ICD (Implantable Cardioverter Defibrillator) är en hjärtstartare som opereras in i bröstet på personer med stor risk att drabbas av ett plötsligt hjärtstopp.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75