Hemvändaren Svanstedt segrade i Bollnäs

,

Åke Svanstedt firar jul hemma i Sverige och kör lopp under helgerna.
Efter sex år i USA är det inte ofta han sitter bakom kallblod numera.
Mötet med Hudiksvalltränade Demex i Bollnäs slutade emellertid med seger.

Åke Svanstedt under Halmbletoniandagen i fjol.


Åke Svanstedt flyttade till Nordamerika för sex år sedan men är rätt ofta hemma med sin familj för att hälsa på släkt och vänner.
Under julledigheten kommer han att köra en del lopp. På söndagen var hemvändaren uppsatt på sex hästar i Bollnäs och segrade med en av dem.
Jan-Olov Persson-tränade Demex var favorit på vinnarspelet från sitt tillägg och lyftes ut från femteparet utvändigt under slutrundan och fick gå med i en rygg till i sista kurvan.
Demex klev undan till en överlägsen seger på tiden 1.29,4 över 2660 meter voltstart.
– Jag missade starten då han var så himla hård att hålla i. När väl loppet kom igång gick det bra. Det var en fin travare, berömde Svanstedt.
Svanstedt har nyss avslutat den resultatmässigt bästa säsongen i Nordamerika på de sex åren med nästan fem miljoner dollar inkört till stallet. En bra bit över 6000 segrar är noterade under karriären.
– Om det sitter i ryggmärgen att köra kallblod? Ja, det får vi hoppas. Hästen gick på själv där så jag behövde aldrig säga något. Men sedan har man inte koll på konkurrenterna eller någonting eftersom jag inte kör de här loppen numera och inte har kört hästen heller. Men det löste sig ju bra, sa Svanstedt som kör lopp i Sundsvall 27 december nästa gång.

Mikael Wikner, Kanal 75