Zarenne Fas tog hem det anrika treåringsloppet Orsi Mangelli som avgjordes i Turin på torsdagen.
Svenskägde Zeus Bi tog sig till final, men slutade utanför prispengarna.

Två av Italiens största löpningar avgjordes i Turin på torsdagen och såg några meriterade gäster utmana det stora hemmalaget.
I Orsi Mangelli, som under många år klassades som Europas största lopp för treåringar, så blev tyske derbyvinnaren Mister F Daag och Robin Bakker favoritspelade efter en imponerande försöksvinst.
Men man var chanslösa att svara snabbstartande Zarenne Fas bakom bilen varpå loppet utmynnade i en ren taktikuppgörelse.
Efter att ha varvat på 1.14,3 var det Antonio di Nardo som fick höja körspöet i en segergest sedan Zarenne Fas hållit ifrån sig favoriten och ursinnigt spurtande Zefir Gar.
– Hästen har haft en väldig otur i år så jag tycker att det var hans tur att få betalt idag, sade tränaren Michele di Maro.
Betalningen bestod i drygt 1,5 miljoner kronor och segertiden skrevs till 1.12,7/1 600 meter autostart.

Ingen nordisk lycka
Svenskintresset fanns i Courant-ägda Zeus Bi, som i juli vann Breeders Course-finalen på Jägersro och 600 000 kronor för Fredrik Linder. Hästen gjorde nu sitt andra framträdande i regi Erik Bondo, men gav ett segt intryck som trea i försöket och slutade stort slagen sexa i finalen efter att ha försökt gå med i attack runt slutkurvan.
Finske kriterievinnaren Lewis Ale åkte ut i försöket sedan han tappat massor av mark redan innan start och sedan galopperat uppgivet i kön i sista sväng.

Rafflande upplopp
Bondo var även tränaren bakom det blågula inslaget i Nationernas Pris.
Men forne kriterievinnaren Deimos Racing kunde inte matcha de bästa och slutade femma efter en resa i andra par utvändigt.
I ett rivigt upplopp med flera hästar på linje så hann Holger Ehlert-tränade Uragano Trebi och Roberto Vecchione fram från sin position i fjärde par utvändigt och fick nosen före överraskningen Tamure Roc.
Spelfavoriten Timone Ek gick utvändigt om ledande Dijon och hade längre grepp, men fick nöja sig med tredjepriset.
Segertiden klockades till 1.13,2/2 100 meter autostart och här blev belöningen cirka 600 000 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

Publicerad november 1, 2018 18:58 via Kanal75

Dagens tävlingar
Åby (Å) V64 V4 DD V3 Rättvik (Rä) V4 LD V5 V3 Örebro (Ö) V5 V4 V3