Handsome Brad jagar ny storloppsseger – Stenströmer helnöjd

,

Hallå där Ulf Stenströmer
…som har lyckats synnerligen väl med matchningen i år med sin stjärna Handsome Brad. På lördag jagar hästen en ny storloppsseger när han startar i Kymi Grand Prix som körs i Kouvola, ett par mil från den ryska gränsen.


Vad säger du om året som har varit hittills för Handsome Brad? På fem starter har det blivit två stora segrar (Gulddivisionen i Mantorp och Copenhagen Cup), samt tre andraplatser, senast i Harper Hanovers lopp.
– Det har varit helt fantastiskt. Jag hade inte räknat med att han skulle vinna i gulddebuten i Mantorp och sedan gjorde han ett otroligt bra lopp när han var tvåa i finalen och fick stryk av Milligan’s School. Han har bara gjort kanonlopp i år, säger Ulf Stenströmer.

Berätta om de två senaste loppen. Först segern i Copenhagen Cup och senast sprang han 1.12,5 som tvåa i Harper Hanovers lopp. Kommentar?
– I Harpers gjorde han ett fruktansvärt lopp. En journalist hade klockat honom till 1.07 mellan 800 till 300 meter kvar. Han är ju väldigt speedig men mjölksyran kom och Eelis som vann är ingen dålig häst men det är klart att han profiterade på ett väldigt fint lopp.
– I Köpenhamn var han otroligt startsnabb och Steen Juul som kan banan utantill sa att det är nästan omöjligt att hålla ledningen från innerspåret som han gjorde.

Du tackade nej till Elitloppet och har fått bra utdelning i de andra loppen istället. På fem starter har Handsome Brad sprungit in två miljoner kronor. Hur har han tagit de här loppen och hur känns han i träningen?
– Han har tagit loppen på ett otroligt fint sätt varje gång. Vi har inte behövt göra någon veterinärbehandling att tala om och så har det även varit tidigare år. Jag är väldigt nöjd med hur han ser ut och känns i jobben.

Precis som i Köpenhamn har Handsome Brad fått innerspår bakom startbilen i det finska storloppet Kymi Grand Prix. Han körs återigen av Carl Johan Jepson och förstapriset är en miljon kronor över medeldistans. Hur går dina tankegångar inför loppet?
– De säger att spår ett inte är det bästa i Kouvola heller. Men med Copenhagen Cup på näthinnan måste vi tro att han har en god spetschans på lördag. Hästen har varit så otroligt bra hela året och känns fortsatt fin så jag måste tro mycket på honom igen. Sedan om han vinner igen vet jag inte, men jag hoppas såklart det. Jag har i alla fall en bra känsla för honom.
– Det blir barfota runt om igen, jänkarvagn och till 99 procent helstängt huvudlag. Hästarna som kommer med flyget från Frankrike mellanlandar i Göteborg under fredagen och plockar upp honom där. Det var en stor anledning till att vi startar i Finland när de erbjöd flygtransport. Annars hade jag valt Oslo Grand Prix eller Östersund istället.

Hur ser fortsättningen av sommaren ut, det finns många spännande storlopp att starta i såklart. Har du någon plan för den närmaste matchningen?
– Vi har fått en inbjudan till Jarlsberg och ser allt bra ut efter Finland är det inte omöjligt att vi går dit. Det är väldigt skoj för alla inblandade att hästen har lyckats så här bra, säger Ulf Stenströmer.

Kymi Grand Prix
2100 meter autostart
1. Handsome BradCarl Johan Jepson (Ulf Stenströmer)
2. Chief OrlandoBjörn Goop (Tapio Mäki-Tulokas)
3. Hickothepooh – Vidar Hop (Trond Andersson)
4. Billie de Montfort – Hugo Jr Langeweg (Sébastien Guarato)
5. Racing MangeJoakim Lövgren
6. JairoPeter Ingves (Joakim Lövgren)
7. EelisOlli Koivunen (Timo Nurmos)
8. Next DirectionIikka Nurmonen (Timo Hulkkonen)
9. Caliu des Bosc – Gabriel Pou Pou
10. ColonelJoseph Verbeeck (Jean-Michel Bazire)

Michael Carlsson, Kanal 75