Hambovinnaren till Redén för skonsammare träning

,

Årets Hambletonian-vinnare Perfect Spirit lämnar USA och Åke Svanstedt för att gå i träning hos Solvallas Daniel Redén, rapporterar sulkysport.se.

Som tränare i hårdsatsande Stall Zet, som ägs av miljardären Bengt Ågerup, har Daniel Redén genom åren fått in åtskilliga topptravare från USA i stallet. Nu är det en annan storhästägare, Lennart Ågren, som ger förtroendet till Solvallatränaren.
– Det är allmänt känt att Perfect Spirit har haft ont i vänster bakkota efter Hambletonian Stakes. Jag vet att det finns möjlighet till skonsammare träning hos Daniel Redén och dessutom är han duktig på att förvalta äldre hästar som har eller haft problem, säger ägaren Lennart Ågren till sulkysport.se.
Treårige Perfect Spirit har så här långt tränats av Åke Svanstedt och i augusti körde han hästen till seger i Nordamerikas största lopp, Hambletonian. Totalt har Perfect Spirit vunnit 7 av 18 lopp och tjänat nästan sex miljoner kronor. Inom en vecka ska hästen anlända hos Daniel Redén i Örsundsbro.
– Det är förstås fantastiskt att få in en Hambletonian-vinnare – det är inte många som får det! – och jag ska givetvis göra mitt bästa för att det ska bli så bra som möjligt, säger Daniel Redén till sulkysport.se.

Ola Johansson, Kanal 75