Per Henriksen, 72, blir Åbytränare. Norrmannen som bland annat vunnit Hambletonian med Nuclear Kosmos lämnar Nordamerika efter 40 år.
– Att flytta till Åby var ett naturlig val med närheten till Norge och Åbys nya fantastiska anläggning som är verkligen är byggd för framtiden. Det ska bli riktigt inspirerande att utveckla den nya gården i Uddevalla och skapa nya vinnare på banan trots min ålder.

Nyheten att Per Henriksen lämnar USA för Sverige och Åbytravet avslöjas i ett pressmeddelande från Åbytravet på onsdagen.
Per Henriksen har köpt Hogane travanläggning i Uddevalla och blir därmed Åbytränare.
Norrmannen Per Henriksen flyttade till USA redan 1979 och är ett stort namn på andra sidan Atlanten med massor av internationella meriter. Han har fostrat ett stort antal världsstjärnor på travhimlen, däribland Nuclear Kosmos som vann Hambletonian 1986 med Ulf Thorsen i sulkyn.
Med över 1000 tränarsegrar i Nordamerika är det en mycket meriterad tränare som kvitterar ut Åbylicens under hösten 2019.
Ett urval av topphästar som tränats av Per Henriksen på andra sidan Atlanten: Nuclear Kosmos, Oolong, Deliberate Speed, Shane T Hanover, Beseiged, Delray Lobell, Kosar, Keystone Bravo, Pleasy Poppy, Lovelytobehold, I Wont Dance, Sothwind Serena, Clerk Magistrate, Adrian Chip och Muscle Hustle.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Publicerad mars 13, 2019 16:14 via Kanal75

Dagens tävlingar