Halva startfältet klart

,

Första upplagan av Åby Nordic Monté Trophy börjar ta form.
Finalen av Åbytravets nyinstiftade montéserie lockar med 300 000 kronor till vinnaren och fem av tio deltagare är nu klara.

Världsrekordhållaren Be Mine de Houelle är klar för storloppet i monté. MATILDA ÖHRMAN, TR BILD.


På onsdagen skrev Åbytravet på sitt twitterkonto att världsrekordhållaren Be Mine de Houelle fått ett wildcard till finalen av Åby Nordic Monté Trophy. Tillsammans med Marie Bacsich utklassade det sjuåriga stoet konkurrenterna i Montéeliten under elitloppshelgen. Segertiden skrevs till 1.09,8, nytt världsrekord över 1640 meter. Det här var också Be Mine de Houelles första fullträff sedan segern i samma lopp två år tidigare.
Jon Walter Pedersen delade ut sitt första wildcard till Anna Mix som högst troligt får Franck Nivard i sadeln.

Två uttagningslopp kvar
Liberty Face och Emilia Leo blev klara för final efter att ha tagit hem det andra försöksloppet som kördes på Solvalla under tisdagen. Latest News och Magdalena Eriksson slutade tvåa och är också inkvalade. Det första försöksloppet, där enbart segraren går vidare, vanns av Ulka des Champs och Guillaume Martin.
De två sista uttagningsloppen körs på Vermo-banan i Finland 13 juni och på Åbytravet 14 juni. De två främsta i respektive lopp får en plats i finalen 28 juni. Åby Nordic Monté Trophy rids över 2140 meter och segraren får förutom 300 000 kronor ett wildcard till Åby Stora Montépris.

Gina Söderlund, Kanal 75