Hallå där, galopptränare Susanne Berneklint…

,

…som på torsdagen satte dit Plata O Plomo i Dubai som drog in en segercheck på över en miljon kronor.

Har du firat hela natten nu?
– Nej, absolut inte. Vi var i stallet fyra i morse, precis som vanligt. Fira får vi göra någon annan gång.
Hur lyckades ni pricka formen till det här loppet?
– Jag tror att det var förra löpet han fick. Han fick gå lite för fort i början då, men det blev en perfekt genomkörare. Och Stricker som han slog har han ju slagit förut.
Men de svenska hästarna var minst spelade i loppet, hur kunde ni besegra de andra så lätt?
– Det är aldrig någon som tror på de svenska hästarna här nere, så är det alltid. Men jag vet att Plata O Plomo är så här bra. Sedan kanske jag inte trodde att han skulle vinna, men jag var säker på att han kunde hävda sig.
Har hästen utvecklats gentemot i fjol då han inte riktigt räckte på Meydan?
– Det är därför vi tar ner hästarna hit, för att de ska utvecklas. Att tävla mot bättre konkurrens gör att de får lite mer hår på bröstet och blir starkare. När han kom hem efter förra vintern vann han två Listed i rad. Hemma tävlar han mot samma hästar hela tiden och då är det svårt att få samma utveckling.
Hur mår Plata O Plomo idag?
– Jättebra. Han åt upp all sin mat i natt och ser fräsch ut. I morgon ska vi ut och kantra.
När startar han nästa gång?
– Veckan innan Super Saturday, i slutet av februari. Det blir lite tuffare då han kommer att få 1,5 kilo till, men annars är förutsättningarna samma så jag hoppas att han ska duga långt igen.
Stallets andra stjärna I Kirk slutade femma i torsdags, vad tyckte du om hans prestation?
– Han gjorde ett toppenlöp, han hade ju inte startat sedan i juli. Att springa mot Grupp-hästarna direkt är tufft. Han mår också jättebra efteråt och jag tror att det här tar fram honom mycket till nästa start.
När blir det?
Under Super Saturday (7 mars reds. anm.).
Vinner han då?
– Det vore skoj. Men jag tror att han ska ha en ganska stor chans eftersom jag misstänker att flera av de bästa åker till Saudi för att ladda formen till Dubai World Cup-dagen.
Ska ni inte vara med under Dubai World Cup-dagen?
– Nej, det blir nog svårt. Då kommer alla amerikanska supersprinters också. De är lite för stora och snabba. Vi siktar på en start till för båda hästarna, sedan åker vi hemåt, säger Susanne Berneklint.

Robin Johansson, Kanal 75