Guldklockan till Anders Eriksson

,

Anders Eriksson, 29, är bäst av lärlingarna på Solvalla.
Segern i Guldklockan var efterlängtad.
– Det känns lite som pricken över i för den här säsongen, sa Anders Eriksson som även vann grundserien under hela året.

Guldklockan är lärlingarnas höjdpunkt på Solvalla och årets tolv främsta gjorde på onsdagen upp om äran och guldklockan via två försöksavdelningar och en final.
Vann gjorde Anders Eriksson som även vann grundserien och därmed förstås extra värdig slutsegrare.
Anders Eriksson fick välja häst som tvåa inför finalen och valde Peter G Norman-tränade All Star.
Men Anders Eriksson och All Star var chanslösa att försvara innerspåret från start mot Mats E Djuse och Star Costashortha.
– Vi hamnade tredje invändigt men hade tur att en konkurrent hoppade i första kurvan och vi kunde hitta ut i andraspår, sa Anders Eriksson.
Väl i andraspår satte sig Anders Eriksson nöjd utvändigt ledaren och väntade sedan till 300 kvar innan gav sin häst full attackorder. Publiken bjöds på en härlig upploppsduell mellan All Star och ledaren Star Costashortha där den förstnämnde satte nosen först kort före mål.
– Det blev hårt, men kändes lite halvsäkert ändå. Det känns lite som pricken över i för den här säsongen, sa Anders Eriksson som förutom en guldklocka även belönades med en resa nästa år till Australien.
– Det känns hedervärt få åka över och representera Sverige. En bra tidig julklapp, sa vinnaren.
Tvåa i finalen blev alltså Mats E Djuse bakom Star Costashortha och trea Linda Sedström bakom Busy Doin´ Nothing.
I den första försöksavdelningen på onsdagen var Emila Leo offensiv bakom Nesta Bob och efter att hon kört till sig ledningen dryga 1500 meter från mål hade hon full kontroll och vann säkert.
I den andra försöksavdelningen utnyttjade Niclas Hammarström styrkan hos Karrisa Bo som kördes fram utvändigt ledaren 1100 kvar och sedan kopplades segergreppet 500 kvar och segern blev till slut mycket enkel.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75