GS75®: Svenska mästaren imponerade

,

Svenska mästaren Järvsöodin imponerade. Bäcklös Uriel ett stort frågetecken. Jan-Olov Perssons kallblod i centrum på Hagmyren.

GS75® på Hagmyren inleddes med ett kallblodslopp av hög klass där mycket fokus på förhand var på vindsnabbe Backlös Uriel som årsdebuterade. Stallet förvarnade att det var långt ifrån form och att målet är att hästen ska vara i toppform till Elitkampen sista söndagen i maj.
Bäcklös Uriel kunde som väntat inte försvara innerspåret från start och hamnade i tredje par invändigt, men när luckan kom satt Mats E Djuse kvar på innerspåret och över upploppet sjönk favoriten som en sten genom fältet och slutade sist.
Bäcklös Uriel var inte alls att känna igen och kusken var dyster efteråt.
– Det var väldigt tråkigt…, hoppas det blir bättre framöver. Han kändes helt formlös hästen. Vi får se hur det utvecklas framöver, sa Mats E Djuse.
Jan-Olov Persson tränade sex av de tio hästarna i loppet och han kunde ändå räkna in en tränarseger då svenska mästaren Järvsöodin stack undan och var helt överlägsen över upploppet sedan Marcus Lilius tidigt kört fram utvändigt ledaren Tekno Odin.
– Inställningen är hans bästa egenskap, han älskar att tävla och han älskar att känna mjölksyran, kommenterade Marcus Lilius.
Jan-Olov Persson kunde räkna in ytterligare en seger när Per Linderoth ledde varje meter av GS75-3 tillsammans med andrahandsfavoriten Rams Bror.

Snabba öppningar
GS75-2 var ett lärlingslopp och det blev mycket enkelt för Cherokee Face tillsammans med Oskar Florhed. Favoriten gjorde allt jobb själv utvändigt om ledaren Hagrid.
Daniel Wäjersten njöt framför tv:n i tränarrummet på Hagmyren.
– En mycket positiv insats, i dag tycket jag han var jättefin.
Det blev rejäl körning från start i GS75-4 och klockorna visade 1.08,2 första 500 meterna då storfavoriten Mizai försvarade sig mot Capital Gain C.C. När väl spetsstriden var vunnen hade Mats E Djuse kontroll på loppet och Mizai gjorde inte favoritspelarna besvikna. Jan Ove Olsen tränar vinnaren.
Favoritseger blev det även i GS75-5 där Frivoll Gorm rundade fältet till vinst trots en startgalopp. Det var fjärde raka segern för fyraåringen som är obesegrad i år.
Ledningen från start till mål var segerreceptet i GS75-6 där Oxeye Daisy tog karriärens första seger i händerna på Jorma Kontio. Katja Melkko tränar vinnaren.
Dagens snabbaste öppning bjöds det på i GS75-7 där favoriten Zätamustangen fick inleda på 1.07,0 första 500 meterna efter duell med Raya Maya. Den öppningen satt så klart i benen över medeldistans och segern istället till Ajlexes Hans som var starkast till slut efter att tränaren och kusken Tomas Pettersson kontrollerat loppet utvändigt om ledaren.