Sven Melander glad hästägare. Maria Holmén TR Bild.

GS75®: Sven Melanders talang en av flera imponerande vinnare

,

– Jag har ägt delar i många hästar, men ingen som varit i närheten, det här är en jättefin häst.
TV-profilen Sven Melander var på plats på Mantorp när hans delägda talang Use Face tog tredje raka segern.

Sven Melander glad hästägare. Maria Holmén TR Bild.


Mantorp var värd för veckans GS75® och det bjöds många flera imponerande vinnare. Håkan K Persson kunde räkna hem två fina vinnare och både Four Guys Dream (GS75-4) och Global Bodyguard (GS75-6) såg ut som kommande V75-hästar i sina spetssegrar tillsammans med Stefan Persson.
Lika fin såg Peter Untersteiner-tränade Use Face (GS75-7) ut efter en resolut styrning av Peter Ingves till tidig ledning. Segern blev överlägsen före Bring Me Money och det var stoets tredje raka seger.
– Hon ser lite finare ut för varje lopp måste jag medge, sa Peter Untersteiner.
Delägaren och tv-profilen Sven Melander var på plats och njöt av sin fina häst.
– Jag har ägt delar i många hästar, men ingen som varit i närheten, det här är en jättefin häst. Vi är så jävla glada. Jag äger denna ihop med Danne Stråhed, tidigare sångare i Wisex, sa Sven Melander.
En annan betrodd häst som motsvarade spelarnas förtroende var
Gerben (GS75-1) som var söndags mest streckade häst på GS75. Trots att han fick göra allt jobb själv utvändigt om andrahandsfavoriten Digital Lucky blev det en mycket enkel seger tillsammans med tränaren Hans Crebas.

Dubbel för Ulf Ohlsson
I GS75-2 tog Listas Die Hard enkelt hand om ledningen och sedan hade Ulf Ohlsson full kontroll med andrahandsfavoriten. Vinnaren tränas av Anders I Jonsson.
Ulf Ohlsson hade en bra söndag och forcerade Dame Lane till spets dryga varvet från mål i GS75-3 och snuvade därmed favoriten Leia Diablo på den positionen. Leia Diablo försökte sedan utmana över upploppet men Dame Lane försvarade sig rejält och tog andra årssegern i 14:e starten.
GS75-5 bjöd på en riktig skräll och det var 31-oddsaren Tupac Face som slank ut från tredje invändigt genom slutsvängen och sedan avslutade i pigg stil tillsammans med Julia Nilsson. Wilma Lindberg tränar den sexårige valacken som tog första segern i karriären i 25:e starten.
Sju rätt på GS75 gav 9 305 kronor, sex rätt 55 kronor. Det blev ingen utdelning på fem rätt och det innebär jackpot nästa söndag på Bodentravet med 5,8 miljoner kronor extra i de tre vinstpoolerna. En ensam vinnare får tio miljoner kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75