Stjärnblomster och Mats E Djuse

GS75®: Stjärnblomster och miljonutdelning

,

Drottningen är tillbaka.
Stjärnblomster körde ifrån sina konkurrenter med 50 meter i en härlig uppvisning på Bollnästravet.
– Det skulle vara jäkligt kul att få se henne i något av de där riktigt stora loppen mot de allra bästa, mös körande Mats E Djuse efter åkturen.

Stjärnblomster och Mats E Djuse


Framröstad till “Årets Kallblod” i fjol och det bästa svenska stoet i modern tid.
Efter en smårostig årsdebut där hon fick dela på segern visade sig Stjärnblomster från sin bästa sida under söndagen.
Uppgiften var skräddarsydd och Mats E Djuse kom programenligt till ledningen, men sättet hon lämnade sina konkurrenter på sista halvvarvet skvallrade om att Stjärnblomster kan utmana de bästa grabbarna i år.
Något hon aldrig riktigt fick chansen att visa i fjol.
– Det var jättekul att hon kändes så fin och fick springa på lite till slut. Hon kändes jättefin, men kanske inte att toppformen sitter där. Vi hoppas att den kommer i slutet av maj.
Då väntar Elitkampen på Solvalla, där Stjärnblomster var med redan i fjol, men galopperade kort efter start.
– Det skulle vara jäkligt kul att få se henne i något av de där riktigt stora loppen mot de allra bästa. Hon var med två gånger i fjol och det blev galopp båda gångerna, fortsatte Djuse om hästen som la enkla 40 000 kronor till sina drygt tre miljoner intjänade pengar och noterade seger 28 på 48 starter i karriären.

Dubbla dubblamiljonärer
Trots den megafavoriten skulle utdelningen på GS75 landa på 1 969 066 kronor. Det kan vinnarna tacka tränaren Hanna Forslin och kusken Per Lennartsson för. Först skrällvann man med Gunvald Tartar som rundade allt i spåren i en tilltalande årsdebut. Sedan brände man med storfavoriten Sweet and Wild som galopperade bort sina chanser. Det öppnade för Philip di Luca-tränade Thai Swagger att spurta till smått överlägsen seger sedan Andreas Lövdal serverat en drömresa från spår 8 bakom startbilen. Den knallen överlevde bara två system som belönades med cirka två miljoner kronor vardera.
Det ena var ett filspel inlämnat av en spelare från Örebro medan det kom från Västra Götaland och var en Harry Boy som kostade 384 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75