GS75®: Sandra ställde in siktet och vann

,

Kiwi Sisu tog första segern och tjänade 100 000 kronor. Då bjöd Sandra Eriksson på segergest. – Vi har siktat lite på det här loppet, sa hemmakusken.

Bodentravet var värd för söndags GS75® och landets nordligaste travbana bjöd på fina tävlingar där många favoriter levererade.
100 000 kronor lockade vinnaren i Bodentravets Treåringsfinal (GS75-3) och det blev en säker spetsseger för favoriten Kiwi Sisu som tog karriärens första seger i tolfte starten. Tränaren Sandra Eriksson gjorde segergest över mål och det var förstås en efterlängtad fullträff efter hela fem andrapris för den treårige valacken.
– Vi har siktat lite på det här loppet, som vi visste kommer i slutet av säsongen. Han har behövt mogna och förstå vad han ska göra, sa Sandra Eriksson.

Uppvisning av Olly Håleryd
Dagens sportsliga uppvisning bjöd Olly Håleryd på i GS75-6. Olly Håleryd visade på nytt att hon är en häst utöver det vanliga och efter en fantastisk start från bakspår till andra utvändigt sände Ove A Lindqvist sin talang till ledningen varvet kvar. Väl i spets handlade det bara om en häst och hon försvann till en överlägsen seger. Det femåriga stoet har vunnit häften av sina 20 starter så här långt och ser bara bättre och bättre ut.

Tapper vinnare
Tåga Ryker
var starkast i GS75-1 och trots att han fick gå i tredjespår hela sista varvet var han urtapper i händerna på Ingvar Nyberg. Tränar gör Gunilla Lindström, Dannero, och det var första årssegern i 13:e starten för den åttaårige valacken.
I GS75-2 gjorde Mauri Jaara ett tidigt drag och forcerade Lapland Teno till spets på första bortre långsidan och dominerade sedan loppet i ledningen.

Tredje raka för Salmelas talang
GS75-4 bjöd på ett spännande upplopp med tre hästar mer eller mindre i bredd över mållinjen och målfotot visade att favoriten Sjöli Morten fick nosen först. Det var sjätte segern i tolfte starten för Roger Nilssons fyraåring som aldrig missat pallen.
Favoritseger blev det även i GS75-5 där Jamie Sisu imponerade i tredje raka vinsten. Tränar gör Petri Salmela och i sulkyn satt Kari Alapekkala. Den fyraårige valacken har därmed sju segrar på elva starter.
– Om han får en fin träningsvinter nu så kommer att vara riktigt, riktigt bra nästa år, sa Petri Salmela.
GS75 avslutades med en hemmaseger då Petter Lundberg ledde varje meter av GS75-7 med Josefine Beckman-tränade Loveyouecus.
Sju rätt på GS75 gav 5 047 kronor.