GS75®: Lillasyrran kan hon också

,

Florence vansläktas inte. San Moteurs helsyster gillar också att vinna.
På söndagen vann hon sin femte seger i sjunde starten för Björn Goop.
– Hon är jäkligt bra, men det är orättvist att jämföra henne med San Moteur, sa ägaren Håkan Arvidsson.

San Moteur är redan en etablerad stjärna och favorit att vinna Elitloppet. Om lillasystern Florence når lika långt låter vi vara osagt, men hästen har kapacitet att kliva en bit i karriären. Hon startade fem gånger som treåring och vann tre lopp. Efter en enkel seger i årsdebuten så spelades Florence till stor favorit i GS75-5. Hon infriade förväntningarna hur enkelt som helst och lekte hem sitt lopp från start till mål via ett snabbt slutvarv.
– Det är jättekul. Hon är komplett och är snabb och stark. Målet är Stochampionatet, sa ägaren Håkan Arvidsson.

Fin årsdebut av Kagan
Femårige Kagan hade ett strålande fjolår och sprang in över en miljon kronor. Robert Bergh hade inte slarvat med träningen i vinter och Kagan svarade för en femstjärnig årsdebut. Efter en avvaktande start körde Bergh till ledningen efter 600 meter och sedan var Kagan aldrig i förlustfara även om Versace Face kämpade väl utvändigt.
– Han har varit jättefin hela vintern och dom banjobb på Bergsåker har också varit som man vill ha dem. Det kändes i värmningen i dag att han tagit det bra, sa Robert Bergh i vinnarcirkeln.

Flera skrällar
GS75-omgången blev välbetald och sju rätt betalade drygt 900 000 kronor. Roy Atle Ruud Nilsen tog hem den andra avdelningen tillsammans med Daniel Hansson-tränade Ontario Bro som ledde från start till mål. Mats E Djuse skrällde rejält med Olimp, tränad av Jimmy Hjertsson i den fjärde avdelningen. Favoriterna avvaktade på varandra och i sista sväng tog Olimp över och det räckte hela vägen. I den sjätte avdelningen galopperade favoriten Nikylon kort efter start och var borta ur loppet. Betrodde Global Dream On kördes påpassligt till ledningen efter 500 meter och fick sedan bestämma tempot. Valentin Prevost körde på chans med Huit och när väl ekipaget lyckades hitta en lucka gick det fort över upploppet och ledaren fick ge sig kort före mål.

Lovar mera
Ledningen var segerreceptet för Loveislove Pellini och Fredrik B Larsson den tredje avdelningen. Treåringen tog karriärens första seger, men knappast den sista.
Avslutade gjorde Örjan Kihlström tillsammans med Mahala, tränad av Daniel Redén. Mahala var lite trevande från start och Kihlström förivrade sig inte. När väl hästen travat in sig körde han resolut mot ledningen och Mahala såg fin ut över mål och det är väl inte omöjligt att hon kommer nosa lite på de större loppen för de fyraåriga stona under året.

Joakim Brundin, Kanal 75