Girlpower HB, TR Bild.

GS75®: Kriterievinnaren glänste

,

En årgångstopp förgyllde måndagens GS75 på Hagmyren.
Kriterievinnaren Brenne Odin vände ut och in på sina kullkamrater i försöket till Sleipner Cup.
– Det är så roligt att få visa upp hur bra han kan vara. Jag var väldigt nervös, förklarade tränaren Jens Kristian Brenne.

Girlpower HB, TR Bild.


Han inledde karriären med åtta raka segrar, inkluderat den i Svenskt Kallblodskriterium på Dannero i somras.
Men sedan har det gått grus i maskineriet för den norske familjehästen som kom till Hagmyren med tre raka nederlag i bagaget.
Trots det spelade han till jättefavorit mot sina svenska kullkamrater och det visade sig helt i sin ordning då körande Åsbjörn Tengsareid sköljde över konkurrenterna runt slutsvängen och kunde finåka till seger.
– Jag var väldigt nervös. Det är så otroligt kul att ha en sådan häst i träning, men väldigt jobbigt när han ska tävla och under loppets gång. Jag vet hur bra han är och det är så roligt att få visa upp hur bra han kan vara. Vi åkte på en smäll i slutet av förra säsongen, därför vill vi ge honom sådana här lopp när han kan gå med full fart över mål, berättade Jens Kristian Brenne efter triumfen värd 35 000 kronor.
Småpotatis mot vad hästen kommer att tävla om senare på säsongen.
– Nu kommer han att gå Sleipner-finalen i slutet av maj. Sedan har vi inte så många lopp hemma i Norge så det blir kanske så att vi kommer till Sverige fler gånger. Men han kommer inte att gå så många starter innan derbykvalen i Sverige, fortsatte Brenne.

Siktas mot Suur-Hollola
Höga mål för säsongen har även Mika Haapakangas med Tattoo Avenger. Sjuåringen som slog igenom på V75 i fjol gjorde ett rejält intryck utvändigt ledaren över tre varv för Dwight Peters.
– Vi har tränat honom hårt hela vintern, det har gett resultat. Vi har ett stort mål för säsongen, Suur-Hollola-loppet vid midsommar, berättade tränaren Mika Haapakangas om miljonloppet i Lahtis öppet för finskfödda hästar som sett många svensktränade vinnare genom åren.
Tengsareid följde upp med att sätta dit Jenny Thygesen-tränade Lome Perla varpå duon kunde vända hem till Norge obesegrade efter att ha vunnit ett lopp även utanför kupongen.
En dubbel på GS75 blev det även för Oskar J Andersson som spårade runt om med comebackande One Kind of Art och sedan fick se Erik Adielsson kopiera upplägget bakom Rocket Boy.
Det satte punkt för en favoritbetonad rad där sju rätt betalade 1 289 kronor.
Jackpot på fem rätt innebär att över tre miljoner kronor vandra vidare till söndagens omgång på Årjäng.

Robin Johansson, Kanal 75