Jenny Rehnman TR Bild.

GS75®: Isracing med Selmer I.H.

,

Årets snabbaste segertid över sprinterdistans i landet – satt på en isbana.
Selmer I.H. hade uppvisning på Skellefteåtravet.
– Han var så fin idag att det inte är klokt, mös körande Samu Sundqvist sedan han dundrat runt banan på 1.12,0.

Jenny Rehnman TR Bild.


Isbanor och snabba tider brukar sällan gå hand i hand, men söndagens snabblopp på Skellefteå visade att det går att springa riktigt fort även med långa hakar i skorna.
I alla fall om man heter Selmer I.H.
Samu Sundqvist tryckte upp farten utvändigt om ledande veteranen Vacqueras och försvann ifrån sina konkurrenter på strålande 1.12,0/1 640 meter autostart, snabbare än någon häst travat över sprinterdistans i Sverige i år oavsett underlag.
– Det är en riktigt bra tid och han var så fin idag att det inte är klokt. Jag hade huvan kvar i mål också. Alla som har att göra med den hästen gillar hon, han är en otroligt mysig och cool killa. Fick man några till som honom vore trav väldigt enkelt, mös Samu Sundqvist.

Jackpot på GS75
Tränaren Gabriella Laestander kunde ha blivit hundraprocentig om Lavicii Boko fredat sig från ledningen, men istället klev Hanna Olofsson fram och iklädde sig rollen som dagens isdrottning.
Segermaskinen Last Dying Breath placerades kyligt i ledarryggen och utnyttjade open stretch till att sprinta förbi på härligt spänstiga ben.
Beast och The Oak L.A. såg till att Olofsson kunde vända hemåt med en trippel samtidigt som hon fixade femrättsjackpot på GS75.
Utdelningen stannade nämligen vid 1 058 kronor för sju rätt samtidigt som över tre miljoner kronor vandrar vidare till kommande söndag på Gävletravet.

Robin Johansson, Kanal 75