Miss Silver tillsammans med sin tidigare tränare Jörgen Westholm. Lena Emmoth/TR Bild.

GS75®: Guld till Miss Silver och ännu en jackpot

,

Miss Silver stod i en klass för sig i stofinalen av Norrlands Elitserie.
En väntad seger i en annars omöjlig omgång från Bergsåker.
Redan efter fyra avdelningar var samtliga system utom ett borta.

Miss Silver tillsammans med sin tidigare tränare Jörgen Westholm. Lena Emmoth/TR Bild.


Det började med en jättesmäll när Jan-Ove Olsen satte tonen till söndagens GS75. Zätas Forever Star var näst minst spelad i fältet, men brydde sig inte det minsta om det när han lekande lätt blåste förbi konkurrenterna över upploppet.
Olsen satte sig sedan upp bakom Ängsbrage som visade prov på hiskeliga fartresurser för klassen när han rundade hela fältet på ett par hundra meter och höll undan på stumma ben.
När Elin Wickman följde upp med 40-oddsaren Father of Sun
– tränad av Eva-Jeanette Liljeberg – stod de kvarvarande spelarnas hopp till Disco Volante.
Omgångens jättefavorit tog programenligt ledningen, men galopperade kort senare.
– Han blev rullig i ingången av första kurvan. Jag får ta på mig det, jag borde ha värmt upp honom mer. Han skulle behövt trava till sig i en extra provstart, förklarade körande Ulf Ohlsson.
Det öppnade för elvaårige Ajlexes Cubano att överta ledningen och sprinta ifrån i härligt spänstig stil.
– Jag trodde att jag hade varit alldeles för snäll mot honom, han hade inte gått jobb på nio dagar. Dessutom hade han inte startat på en månad, så lång paus har han nog aldrig haft. Men han kanske ska ha en månad mellan loppen, funderade ägaren och tränaren Anders Jonsson.

Fullspäckad jackpotvecka
För spelarna innebar det nådastöten. Av över en kvarts miljon inlämnade system återstod då bara ett, som därmed hade chansen på Grand Slam och tio miljoner kronor.
Och chansen levde in i det sista.
Oscar Berglunds storfavorit No Limit Express motsvarade förväntningarna för Magnus A Djuse och därefter var det dags för dagens huvudlopp, stofinalen av Norrlands Elitserie med 150 000 kronor till vinnaren.
Där visade sig Robert Bergh-tränade Miss Silver stå i en klass för sig då hon reglerade motståndet utvändigt om ledaren.
– Hon vann med tussarna kvar och jättemycket krafter sparade. Jag kände redan 800 kvar att vi hade slagit ledaren, berättade körande Rikard N Skoglund om hästen som därmed kan titulera sig miljonär.
Tiofaldig sådan hade alltså en spelare blivit om favoriten Iceland Radio tagit hem avslutningen. Men det var aldrig nära. Istället gick segern till Huddlestone och Henrik Svensson som släppte ledningen till Mellby Ironman och växlade ner denne på imponerande sätt.
Sex rätt betalade 36 810 kronor medan sjurättspotten på nästan 3,8 miljoner kronor går vidare till kommande söndag på Mantorp.
Det innebär att det kommande vecka är jackpot på ATG:s tre största spelformer V86, V75 och GS75.

Robin Johansson, Kanal 75