Wilma Karlsson, 20, hade inga problem att lotsa favoriten Giovanna Coger till seger när Kalmartravet var värd för söndagens GS75®. Malin Albinsson TR Bild.

GS75®: Formstark sulkytalang från start till mål

,

Wilma Karlsson, 20, hade inga problem att lotsa favoriten Giovanna Coger till seger när Kalmartravet var värd för söndagens GS75®.
Trots flera favoritsegrar gav sju rätt 213 238 kronor till 18 vinnare.

Wilma Karlsson, 20, hade inga problem att lotsa favoriten Giovanna Coger till seger när Kalmartravet var värd för söndagens GS75®. Malin Albinsson TR Bild.


Wilma Karlsson är formstark i sulkyn och hon gjorde allt rätt när hon dominerade ungdomsloppet GS75-2 i spets tillsammans med favoriten Giovanna Coger. Det var 20-åringens fjärde seger på de fem senaste starterna. Fredrik Persson tränar vinnaren.
Ledning från start till mål blev det även i GS75-6 där Stefan Persson var bestämd och dominerade i spets tillsammans med Eton Degato. Lars I Nilsson tränar vinnaren.
I GS75-1 svarade favoriten Crown Wise As för en mycket fin årsdebut och trots att han gynnades av att det var högt tempo i täten så var det i imponerade stil han avgjorde efter att Johan Untersteiner kört fram utvändigt ledaren på sista bortre långsidan.
– Redan i värmningen fick jag bra feeling då han studsade fram, sa Johan Untersteiner.

Bara tre felfria
GS75-3 blev rumphugget och A Fair Day var bara bäst av de tre hästarna som gick felfritt.
Oscar Ginman körde fram i rygg på ledaren Candle T.T. 1 200 meter kvar och sedan avgjorde A Fair Day genom slutsvängen där han ganska bekvämt kopplade greppet. Elisabeth Almheden tränar fyraåringen.
I GS75-4 var Borups Racing starkast till slut och med förstapriset på 40 000 kronor klev nioåringen över en miljon intjänat via 80 starter i karriären. Ken Ecce satt i segersulkyn och valacken tränas av Johan Anderberg.
– Det är en milstolpe. Det är första miljonären för mig och det är speciellt, jätteroligt. Hästen har aldrig varit bättre än nu som nioåring, sa Johan Anderberg.

Skräll av Kung Bertil
Söndagens skäll kom i GS75-5 där 36-oddsaren Kung Bertil överraskade de flesta när han ganska enkelt kunde kliva förbi Ottens Juvel som kom in mot upploppet i ledningen. Victor Rosleff skötte tömmarna bakom vinnaren som tränas av Linda Gustafsson. Segern var den första i 13:e starten för Kung Bertil.
– Vi har ändrat lite i träningen och kört honom i backe sedan i januari, avslöjade tränaren.
I GS75-7 stumnade Zola Love i spets och det krävdes målfoto för att konstatera att hon trots allt fick nosen först i duell med Bolla Spiritz. Kim Eriksson körde och Thomas Madsen tränar vinnaren som fastställde utdelningen på sju rätt på GS75 till 213 238 kronor till 18 vinnare. Sex rätt gav 953 kronor och fem rätt 81 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75