GS75®: Ett Under på Kalmartravet

,

Att kalla det ett under är kanske att ta i. Men hästen som heter så har verkligen hittat nya växlar. Efter 14 segerlösa starter har han nu vunnit 4 av sina 6 senaste lopp. – Jag ska inte säga att jag är förvånad för det är en bra häst, men att det klickar nu är jäkligt kul, sa tränaren Stefan Axelsson efter att Ett Under på söndagen utklassat motståndet på GS75® hemma i Kalmar.

Det dröjde till augusti under fyraåringssäsongen innan Ett Under tog karriärens första seger. Men då lossnade det ordentligt. När han nu gjorde sin sista start som fyraåring fick han tidigt avancera upp utvändigt om ledaren och i slutkurvan var saken klar. När körande Malte Handfast valde att sätta in stöten klev Ett Under enkelt förbi ledaren och stack undan till defileringsseger.
– Han var jättebra! Det var ingen bluff någonstans utan det var tuffa bandage, sa Stefan Axelsson, som nu har siktet inställt på hemmabanans V75®.
– Nu får vi ta några dagar julledigt och sedan får vi satsa på 13 januari här på hemmaplan.

Överlägsen Primadonna
Johan Untersteiner-tränade Primadonna Tile kom till Kalmar med två raka galopper bakom sig, men den här gången höll hon ordning på benen. Sedan Gustav Johansson kört till ledningen lämnade det femåriga stoet konkurrenterna den sista biten.
– Det blev väldigt lätt till slut. Hon är väldigt okomplicerad, snäll och fin och bra, sa segerkusken som körde hästen för första gången.
Lika överlägsen var Ola Karlssons Nunchaku då han tog andra raka segern tillsammans med Victor Rosleff. På den sista bortre långsidan fick den långklivande fyraåringen anfalla från andra par utvändigt och då rundade han till ledningen och stegade ifrån motståndet.
– Han är väldigt bra den här hästen och han har börjat förstå vad han ska göra nu på allvar, sa segerkusken.
Även Charlie Laross tog andra segern i följd och det efter en stark insats där han höll undan från ledningen.
– Han gör det bra! I dag fick han gå lite från start och han fick en tryckare på långsidan. Sedan är han fortfarande väldigt lat men han går extremt bra på häst och i dag hade han koll på de andra hela vägen, sa tränare och kusk Kevin Oscarsson.
Övriga avdelningar på GS75 vanns av Johanna Johanssons Power Vacation (Jörgen Sjunnesson), Tomas Malmqvists Woogie Broline (Ken Ecce) och Tomasz Wisniewski-tränade Bases Loaded (Oscar Ginman). Den favoritbetonade rätta raden på GS75 delade ut 510 kronor. Sex rätt betalade 18 kronor och då femrättspotten frös inne hägrar en jackpot när GS75 avgörs på Färjestad 1 januari.