GS75®: Eld Rask starkast i härlig duell

,

Kallblodsikonerna Järvsöodin och Eld Rask drabbade på söndagen samman i en ursinnig duell på Hagmyren. Vann gjorde den sistnämnde efter en imponerande insats.

Järvsöodin spelades till jättefavorit och när han kom till ledningen var det upplagt för promenadseger. Men Per Linderoth gav inte slaget förlorat och under slutrundan lät han Hanna Edvinsson-tränade Eld Rask massera Järvsöodin mör. In på upploppet stod det fortfarande och vägde och hästarna stred sida vid sida ända till mållinjen, där utvändige Eld Rask kopplat ett litet grepp och hade nosen först.
– Eld Rask är bäst när han får löpa på i sitt eget tempo så jag hade bara ett alternativt och det räckte i dag. Det blev kamp ända in men det kändes väldigt säkert upploppet ner, sa Per Linderoth.

Axel Ruda bara bäst
Pär Ländins Axel Ruda har hittat nya växlar i år och det visade sig att spelarkollektivet var rätt ute när han tilldelades dagens tyngsta favoritskap på GS75. Han fick ingenting gratis utan fick trava som första häst i andraspår, och därifrån avgjorde han till enkelt seger med Ulf Ohlsson i vagnen.
– Det känns skönt att som favorit få klara av det. Det senaste året har det hänt otroligt mycket med hästen, både mentalt och med utvecklingen. Han är riktigt bra, sa Pär Ländin, som nu blickar mot V75 hemma på Bergsåker 11 november.

”Hästen var bara bäst”
Dagens största segercheck uppgick till 70 000 kronor och delades ut i finalen av Glada Hudiks Ungdomsserie. Där levererade Blues Brother ett svettigt slutvarv när han gick från sista häst i sjätte par utvändigt till seger i händerna på tränarbrorsan Olle Wäjersten.
– Jag kan inte påstå att det löste sig så bra men hästen var bara bäst, sa segerkusken.
Torgny Fribergs satte dit jätteskrällen Bork Linda åt tränaren Lars Göran Eng och övriga lopp inom GS75 vanns av Magnus Träff-tränade Heavenly In Love (Mats E Djuse), Olle Alséns Nordby Elde, som tog sin fjärde raka, och Elisabeth Lundholm-tränade Exhibition (Ingvar Nyberg). Alla rätt på GS75 delade ut 174 156 kronor.