Mats E Djuse. Lars Jakobsson, TR Bild.

GS75®: Dubbelt Djuse när Järvsöfaks hedrades

,

Kallblodssporten i fokus när Järvsöfaks hedrades på Hagmyren.
En framgångsrik tillställning för Mats E Djuse som vann både med Oppgårdsdrängen och Smedheim Solan.

Mats E Djuse. Lars Jakobsson, TR Bild.


Kallblod i blickfånget när GS75® kördes på Hagmyren under söndagen.
Sportens största hjälte Järvsöfaks hedrades. Skicklige Mats E Djuse höll sig väl framme och tog hem båda huvudlöpningarna under eftermiddagen.
Slepiners Elitlopp – Järvsöfaks såg passande nog en dubbelseger för Jan-Olov Persson. Tränaren själv ledde länge loppet med en tapper Bellfaks men han fick se sig passerad allra sista centimetern av samma stalls Smedheim Solan. Målfotot gav den senare segernicken.
– Man tänker kanske att han haft sin bästa tid i karriären bakom sig, men så kommer han tillbaka varje gång. Det blev ett spännande upplopp där det stod och vägde, men det är alltid skönt att slå chefen, sa Djuse efter segern med Smedheim Solan.
Jätteduell i Järvsöfaks Minne för fem- och sexåringar.
I ledningen Oppgårdsdrängen och Mats E Djuse som tog emot comebackande Havglimt utvändigt. Den senare, svenske derbyvinnaren från två år sedan, gjorde första starten på nästan tio månader, pressade tufft utvändigt men Oppgårdsdrängen vägrade släpa sin konkurrent förbi sig i den täta slutstriden. Jan-Olov Persson tränar vinnaren som belönades med 150
000 kronor.

Tjomsland visade upp vassa fyraåringar
Öystein Tjomsland fick förvisso se sig besegrad med Havglimt, men hade ändå en stark dag på Hagmyren och tog en dubbel på GS75®.
Holter Odin infriade som stor favorit i Sleipners Fyraåringslopp.
Öystein Tjomsland sände fram till ledningen efter ett varv av loppet. I täten ökade bara Holter Odin och även om stallkompisen, den årsdebuterande Tangen Ove, hakade på bra var Holter Odin helt i sin egen klass.
Mäktig prestation av Nordsjö Anna i de fyraåriga stonas möte.
Öystein Tjomslands märr, som här gjorde andra starten för året, fick göra det tunga jobbet hela vägen utvändigt om ledaren men lämnade motståndet för en överlägsen seger. Fjolårets kulldrottning Dunungen hade ryggen, men var utan möjlighet att haka på i slutspeeden.

Quarcia lurade storfavoriten på täten
Roger Forslunds härliga sto skrällde i Glada Hudiks Sommarpris.
Grunden till segern lades i starten. Tomas Pettersson laddade för fullt och lyckades ta sig förbi den stora favoriten Missle Hill i jakten på spets, något som orsakade att den sistnämnde blev fast med mängder av krafter i rygg på ledarinnan. From the Mine avslutade mycket starkt, men Quarcia höll undan.
Grude Tilla hade en fin uppgift i Dubbelcupens final.
Stoet var en av två hästar i startvolten och det tog Jörgen Westholm vara på. Grude Tilla tog direkt hand om kommandot och höll hela vägen till seger, före en vasst spurtande Gott Klirr.
Daniel Redéns Xhantis Harvey var massiv favorit på GS75® men åkte dit på målfoto. Best Time Ever, tränad av Robert Bergh och körd av Rikard N Skoglund, avslutade hiskeligt snabbt sista biten och fick nosspetsen först.
Sju rätt på GS75® gav 14
256 kronor. Sex rätt 222 kronor och fem rätt 32 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75