GS75®: Coral Cogar en vinnare igen

,

Överlägsna meriter – överlägsen på banan. Coral Cogar krossade motståndet i Plåt-Svens Minne. – Jag trodde inte att hon var så snabb i benen, kommenterade tränaren Ola Åsebö vars häst bidrog till miljonutdelning på Grand Slam 75.

Hon hade tjänat mer pengar än samtliga konkurrenter tillsammans.
Men det faktum att hon inte vunnit sedan E3-finalen i somras gjorde att Coral Cogar inte behövde axla något favoritskap i söndagens huvudlopp på Rommetravet.
Det kanske hon får göra nästa gång.
Första gången utan skor på hovarna visade Coral Cogar att hon är tillbaka på allvar.
– Det var kul. Hon har haft en fantastiskt fin säsong, men undantag för de senaste loppen. Nu var det ”den gamla” Coral Cogar igen, jag kände att hon var mer på tårna. Sedan kändes det som att hon fick en kick av att springa barfota. Vi hamnade väldigt långt bak och hade tur att det blev högt tempo inledningsvis så att jag kunde göra mitt drag utan att få något svar. Hon fick inte tag i Tactical Lady U.S. i förra starten, men nu kändes det redan varvet kvar att vi hade tag om den. De andra hästarna tyckte jag var bleka i jämförelse med henne när hon är på topp, förklarade Rikard N Skoglund som styrde fram utanpå ledaren halvvägs in i loppet.
För tränaren Ola Åsebö var det också ett skönt formbesked inför årets sista storlopp.
– Jag trodde inte att hon var så snabb i benen, att hon kunde gå så fort som när hon kom fram i dödens. Jag har väntat lite med barfota eftersom hon tappade formen och hade problem med sina blodvärden i somras. Det fungerade som jag hoppats och det var en svettig insats. Nu laddar vi mot Breeders’ Crown, berättade tränaren Ola Åsebö.
Segertiden blev 1.13,5/2 140 meter autostart och belöningen 100 000 kronor.

Harry Boy tog största vinsten
Andreas Lövdal har fått en rivstart på den egna rörelsen och körde runt fältet från spår 12 med Orlando Viva, vilket innebär att han vunnit varannan start som proffstränare.
Daniel Redéns Illfindmywayhome motsvarade också favoritskap i händerna på Örjan Kihlström, men i övrigt blev det en svårfunnen rad för spelarna.
Den stora knallen var att Solkattens Olivia spårade runt om för Oskar Kylin Blom med blott en procent av spelet bakom sig.
– Jag är inte förvånad. Hästen har gjort tre starter för oss och inte haft någon tur. Det har blivit en startgalopp och så satt hon fast med rubbet senast. Vi körde med rycktussar för första gången och jag tänkte att hon kunde springa 1.15 i ledningen, förklarade tränaren Anders Ahlneby.
Tre system hittade rätt på GS75 och den största vinsten gick till en Harry Boy inlämnad på Ica Kvantum i Enskede som kostade 165 kronor och gav 1 368 087 kronor tillbaka.
De övriga två vinnande systemen var spelade från Norge.