Grand Slam 75®: Lovande årsdebut av Napoleon Cash

,

Höstens storlopp är det som gäller för Timo Nurmos Napoleon Cash.
Fyraåringen imponerade i sin årsdebut i Lindesberg på söndagen där Grand Slam 75 avgjordes.
– Det var skönt att se honom vara tillbaka. Det är en väldigt fin häst, sade stallets Andreas Lövdal.

Napoleon Cash hade inte startat sedan september, men visade ingen som helst ringrost. Carl Johan Jepson hade ingen brådska från start och så bara till att få iväg Napoleon Cash felfritt. Dryga varvet före mål valde Jepson att avancera fram utvändigt om ledande favoriten J.J.Stitch. I sista sväng fick Napoleon Cash vila lite i rygg innan han satte tänderna i ledaren på upploppet. Fyraåringen lekte sig till segern och han kan bli en attraktion i årgångsloppen framöver.
– Det är svårt att säga hur långt han kan räcka mot dom bästa. Han har ett fint kunnande och kommer att tjäna fina pengar, sade Andreas Lövdal.
En rejäl insats svarade även Alessandro Gocciadoro-tränade Apocalypto för tillsammans med Mika Forss. Trots en resa utvändigt ledaren i högt tempo klev Apocalypto bara ifrån sina motståndare in på upploppet.

Ingen hittade sju rätt
Omgången avslutade med tre skrällar och till slut var det ingen som hittade alla sju vinnare vilket betyder att det blir jackpot på Axevalla som arrangerar Grand Slam den 6 juni.
Största skrällen bjöd 74-årige Gunnar Kylén på med sin egentränade Mine Lotta. De mest betrodda konkurrenterna galopperade bort sig och lämnade vägen fri för Mine Lotta.
Carl Philip Lindblom vansläktas inte. Sonen till Carl-Erik Lindblom satt bakom Tonique, tränad av farbror Åke Lindblom, som fick ett fint lopp i draget och över upploppet var ledande favoriten Myse D’erpion mör i ledningen på den regntunga banan och var utan svar.
Överraskade gjorde också Ulf Ohlsson tillsammans med Valley Brodde som vann trots galopp 700 meter före mål. Upploppet var segt för många och Valley Brodde kom ikapp och hann få nosen först. Valley Brodde tränas av Daniel Redén som fick med sig ytterligare en seger. D.Day Zet tog ledningen i Grand Slam-inledningen och vann säkert.
Ingen utdelning på sju rätt, sex rätt betalar 22 726 kronor och fem rätt 1 103 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75