Goops stjärnsto slutar tävla

,

Travstjärnan Your Highness slutar tävla.
Förra lördagens uppvisning i gulddivisionen på V75 blev stoets sista start.
– Vi har beslutat att hon går till avel nu. Det känns välförtjänt och rätt att hon får avsluta på topp, säger tränaren och kusken Björn Goop till Trav 365.

Your Highness är ett av Sveriges bästa travston genom tiderna och hon drar sig tillbaka med drygt 9,2 miljoner kronor på kontot via 26 segrar på 59 starter.
Största segern kom i Olympiatravet 2016.
Your Highness tränades fram och tävlade i regi Axevalla-tränaren Ulf Stenströmer fram tills slutet av oktober 2015 då hon flyttades till Frankrike och Fabrice Souloy. Your Highness tävlade strålande bra i Frankrike och vann sex av sina sju första lopp på franska nationalarenan Vincennes.
Framgångssagan hos Fabrice Souloy fick sedan ett abrupt slut då Your Highness var en av flera hästar hos den franske tränaren som fastnade i dopingtest. Your Highness hade höga halter av kobolt i kroppen i samband med segern i Oslo Grand Prix i juni 2016.
I september 2016 flyttades Your Highness till Björn Goop och i mars i år gjorde Your Highness comeback i sin nya regi. Det blev totalt sju starter för Björn Goop och sista loppet i karriären blev succé då Your Highness glänste i gulddivisionen på V75 på Färjestad.
– Hon var fantastiskt fin. Men efteråt var hon öm i ett framben och vi vill inte riskera något. Det känns välförtjänt och rätt att hon får avsluta på topp. Det är det tuffaste stoet jag har kört, säger Björn Goop till Trav 365.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75