Goop gladde tre Top 7-vinnare

,

Lördag var premiärdagen för det nya ATG-spelet Top 7.
Next To None Sib och Björn Goop blev första ekipage ut att vinna ett Top 7-lopp där det som spelare gäller att pricka sju hästar i rätt ordningsföljd i mål.
Tre system hittade sju rätt och värdet blev 400 000 kronor per system.

Den nya spelsatsningen Top 7 anordnas bara en gång i veckan, lördagar och gäller alltid samma lopp – nämligen det femte loppet i V75.
Premiärloppet på Jägersro vanns av Björn Goop vars vinnande häst Next To None Sib flög till täten och sedan reglerade loppet till mål.
– Han kanske är Sverige startsnabbaste häst – det var knappt så att bilen kom undan! berömde Björn Goop stallhästen.
Tvåa från ledarens rygg slutade Sylvester D.K. och trea en starkt spurtande Sylvester America.
Top 7 går ut på att man i V75-5 ska pricka in de sju främsta hästarna, i rätt ordning. Men det finns olika vinstgrupper och för vinstutdelning krävs att åtminstone häst ett och två sätts i rätt ordning.

Top 7 firades på krogen
Tre system hittade sju hästar i rätt ordningsföljd på Top 7. Det handlar om små system för under 100 kronor inlämnade i Spelbutiken Rio i Åmål (insats 48 kronor), hos Havannamagasinet i Nora (insats 24 kronor) samt på atg.se där insatsen var 96 kronor. Utdelningen blev runt 400 000 kronor på vart och ett av systemen.
ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog hade kontakt med en av vinnarna under lördagskvällen.
– Jag pratade med en glad man som redan hunnit ut på restaurang i Göteborg för att fira med sin fru och en kompis. Han hade satsat 96 kronor och lämnat in på atg.se, berättar Hans G Lindskog.

Valde ut sexan och sjuan
Top 7-vinnaren hade litat på Björn Goop och häst 5
Next To None Sib satt markerad som vinnare.
– Men det som var dråpligt var att den här mannen även hade valt ut hästarna som var sexa och sju i mål och alltså fastställt dessa två placeringar. Jag frågade honom om hur han tänkte, om han hade tänkt – och fick svaret att han trodde att Goop skulle leda från start till mål, men att sexan och sjuan däremot var rena chansningar, säger ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog.
Under premiärlördagen omsatte Top 7-spelet 6,5 miljoner kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75