Gocciadoros löfte Acciaio lekte hem en ny seger

,

De stora framgångarna för Alessandro Gocciadoro bara fortsätter.
Under tisdagens tävlingar på Solvalla hade treårige hans Acciaio en ny uppvisning och tog andra raka segern på svensk mark.
– Det är en stor häst med ett väldigt driv i steget. Han lägger mycket mark under sig, berömde segerkusken Örjan Kihlström.

Lars Jakobsson.


Acciaio var V64-omgångens största favorit och “megalampan” vann enkelt i ett treåringslopp med 100 000 kronor i förstapris. Han öppnade blixtsnabbt bakom bilen och flög direkt till ledningen. Första varvet travades efter 1.13,7 och den storvuxna travaren snubblade till i sista sväng men höll sig på benen. Acciaio ökade sedan bara steglängden och drog undan hur enkelt som helst i en snabb avslutning. Klockan visade 1.10,5 sista femhundra metrarna för denne helbror till Tesio. I sulkyn satt Örjan Kihlström och det här var Acciaios andra raka seger på svensk mark, han vann så sent som på Skärtorsdagen i Gävle i imponerande stil.
– Han fick lunka på lite som han själv ville och så fick han sträcka ut lite sista varvet. Det är en stor häst med ett väldigt driv i steget och han lägger mycket mark under sig. Det går fortare än det ser ut. Jag såg honom i Gävle senast och då var han fantastiskt fin, sa Örjan Kihlström om hästen som tränas av Alessandro Gocciadoro.

En riktig smällkaramell
I V64-inledningen ledde favoriten Joe Frazier Boko runt om för sin tränare Per Lennartsson. Hästen stod ensam på start 40 meter före de övriga och höll undan till en lätt seger.
– När han har hästar omkring sig blir han så nervös och bryter ihop med alla benen men så var det inte i dag. Det var skönt för det är en väldigt, väldigt fin häst, berömde tränaren Per Lennartsson.
Ulf Eriksson levererade en riktig smällkaramell bakom 41-oddsaren Symphonic Ida, tränad av Per K Eriksson. Han följde med i ryggar och avgjorde säkert när speeden spelades ut över upploppet.

Global Winner dunderfin i okörd stil
Timo Nurmos fyraårige löfte Global Winner såg dunderfin ut när han i okörd stil var helt överlägsen för Jorma Kontio i den fjärde avdelningen.
– Hästen var jättefin och vann med mycket krafter kvar, sa Kontio.
Favoritparaden på V64 fortsatte och även i de två avslutande loppen infriade favoriterna förväntningarna. Först vann Svante Båth-tränade Arras Cando som ledde runt om för Ulf Ohlsson. Och i den sista avdelningen fick vi se en riktigt fin prestation av Cogan. Den Daniel Redén-tränade hästen fick en stökig inledning ute i tredjespår innan han kunde glida till ledningen efter ett varv. Han vann sedan i säker stil för Örjan Kihlström och övertygade. Pluspoäng även till tvåan i mål Jaques Noir som gjorde en stark avslutning från fjärde par utvändigt.

Dubbeljackpot på V64
Sex rätt på V64 gav 750 kronor och det blev ingen utdelning på varken fem eller fyra rätt. Därmed blir det dubbeljackpot på V64 kommande tisdag på Solvalla.

Michael Carlsson, Kanal 75