Gocciadoro gör ny satsning i Sverige

,

Alessandro Gocciadoro har firat stora framgångar när han har haft hästar på svensk mark tidigare.
Nu är den italienske tränaren på väg att göra en ny blågul satsning.
– Det kommer att bli någon gång i början av april.

Lars Jakobsson.


Både i fjol och året innan har Alessandro Gocciadoro haft stor uppvisning med flera av sina hästar i Sverige. Främst var det mellan april och augusti förra året som hästarna drog fram som en stormvind på travbanorna. Senast som Gocciadoros hästar tävlade på svensk mark var den 14 augusti. Men nu är det klart att den gulklädde tränaren och kusken kommer tillbaka till Sverige med ett stort lass hästar. Jori Turja, som talar för stall Gocciadoro, berättar det för Travronden.
– Det kommer att bli någon gång i början av april, säger Turja till tidningen.
Gocciadoro har tidigare varit stationerad på Söderby Gård, norr om Vallentuna.

– Vi får se om det blir där igen. Någonstans i Stockholmsområdet kommer det att bli i alla fall, säger Turja till Travronden.

Oklart hur det blir med stjärnorna
Totalt är det 25 hästar som ska med till Sverige för att tävla i vår och sommar. Däremot är det oklart om stjärnorna Vitruvio och Vivid Wise As, som båda var med i Prix d’Amerique, kommer till Sverige.
Vivid Wise As kan vara aktuell för Finlandia Ajo och Elitloppet. Det beror helt på om han blir inbjuden eller inte. Han kommer inte att vara med i Lotterian. Det kan bli Cagnes-sur-Mer (Critérium de Vitesse) för honom, men det är inte bestämt än.

För Vitruvio är säsongens stora mål Italiens största lopp på hemmaplan..
– Det är Lotterian som gäller i första hand, sedan får man ta ställning efter det. Planen kanske är Norge efter det med tanke på att det gick så bra förra året. Det är egentligen upp till båda hästarna och visa att de duger nu under våren, säger Jori Turja till Travronden.

Kanal 75