Global Withdrawl tog revansch i E3 Consolation

,

Global Withdrawl tog revansch i E3 Consolation.
Treåringsstjärnan var smått överlägsen för Erik Adielsson.
– Det är inte lätt att gå förbi den här. Jag hade mycket kvar i honom, sa Adielsson.

Det var da’n före da’n på Gävletravet under fredagskvällen när helgens dubbeltrav inleddes. Under lördagen är det E3-finaler och Super Jackpot på V75. Kvällen innan kördes V64-tävlingar och E3 Consolation, både för hingstar och ston. Svante Båth-tränade Global Withdrawl misslyckades med att kvala in till den korta E3-finalen när han inte var som bäst och galopperade till slut i försöket efter en tuff resa. Men nu tog han gruvlig revansch i Consolation genom att öppna snabbt till ledningen och sedan vann han bombsäkert. Segertiden skrevs till 1.13,1/1640a för megafavoriten. Förstapriset var 100 000 kronor och Global Withdrawl har tidigare visat vilken bra häst han är genom att vinna Treåringseliten under elitloppshelgen.
– Det är ingen bluff det här, han är bra, berömde Erik Adielsson.
– Det är klart att vi hade hoppats att vara med i den stora finalen men han hade inte samma spänst senast. Men i dag var det klart bättre och då känner man sig trygg med honom. Då är han inte lätt att tas med från start, sa Erik Adielsson.
I E3 Consolation för ston blev det en lätt seger för Up To Me som ledde från start till mål för sin tränare Claes Sjöström. Segertiden blev 1.13,2/1640a och förstapriset var även där 100 000 kronor.
Innan V64-spelet debuterade Tekno Odin för Jan-Olov Persson. Kallblodsstjärnan ledde från start till mål för Ulf Ohlsson och vann säkert före stallkamraten Smedheim Solan. Segertiden blev 1.23,1/2140a.

Michael Carlsson, Kanal 75