Gammal är bäst

,

15 år och still going strong.
Tillsammans med sin tränare spårade Odin Tabac runt om i kallblodsloppet på Solvalla under tisdagskvällen.
– Bara att sitta bakom den här hästen ger rysningar. Det är en fantastiskt individ, sa Jörgen Westholm i vinnarcirkeln.


I Elitkampen i slutet av maj blev det ingen utdelning för Odin Tabac på Solvalla men under tisdagskvällen revanscherade sig femtonåringen till tränarens stora glädje.
– Så jäkla kul att få vinna med den här hästen. Det är svårt att beskriva, det är en skön känsla att ha honom varje dag i stallet. 15 år är ingen ålder att förringa heller och att vinna på det här viset, då blir jag lycklig, sa Jörgen Westholm som bjöd på en lång segergest.
Odin Tabac är inne på sin sista tävlingssäsong innan han faller för åldersstrecket.
– Det är tråkigt att det är sista året men någon gång måste det vara det och då är det kul att få visa upp honom som 15-åring i sådant här fint skick, sa tränaren som också har målen utstakade innan pension stundar för hans springare.
– SM är givetvis det stora målet för då slipper vi norrmännen. Då är det Månprinsen som är värst att tampas mot. Före det ska vi åka till Östersund i alla fall.
Odin Tabac har hittills vunnit 41 av sina 98 starter och sprungit in närmare 3,4 miljoner kronor.

Revansch och skräll
I Rikitikitavis lopp för treåringar fick E3-tvåan Flight Dynamics äntligen sätta nosen först. Trots ett tufft lopp utvändigt ledaren Devil Sound kunde den Stefan Melander-tränade hästen säkra karriärens första seger.
– Han har ett fantastiskt löphuvud. Jag ville inte utmana honom något idag eftersom han fick gå så otroligt tufft senast men sista 150 metrarna spände han ögonen i den innanför och kopplade ett ganska enkelt grepp, sa kusken Per Lennartsson.
Anna Mix var favorit i Stoeliten och i samma lopp gjorde Southwind Feji comeback. Men ingendera rådde på Roger Walmanns Indoor Voices. Kim Eriksson sände fram Anna Mix via tredjespår på första bortre långsidan och övertog ledningen från Southwind Feji. Örjan Kihlström placerade Indoor Voices i tredje par utvändigt och när han gav anfallsorder på upploppet spurtade sjuåringen ned konkurrenterna.
– Man trodde att det skulle bli tufft att slå Anna Mix men hon såg seg ut genom slutsvängen, i och för sig gör hon ofta det, men hon såg ovanligt loj ut så lite hopp fick jag upp då, sa segerkusken.

Gina Söderlund, Kanal 75