Franska topphästar på Vincennes

,

Ett litet men högklassigt startfält.
Delar av den franska traveliten drabbar samman i Prix d’Ete på lördagen.

Aubrion du Gers och Jean Michel Bazire. TR Bild.


Segermaskinen Aubrion du Gers, styrkefenomenet Bird Parker, montékungen Traders och skandalomsusade Un Mec d’Heripre – på lördag möts fyra av Frankrikes bästa hästar på Vincennes.
Favorit blir säkerligen Jean Michel Bazires fantastiske valack Aubrion du Gers som bara förlorat en av sina 14 senaste starter, i april då han startade med 50 meters tillägg.
Sedan dess ståtar hästen med sex raka segrar, där världsrekordet på 1.10,9/3 000 meter i Vichy i juli sticker ut allra mest.
I sin senaste start för en knapp månad sedan fick han sig emellertid en tuff match av Bird Parker som säkert är revanschsugen på lördag.
Den senares stallkamrat Traders sopade banan med konkurrenterna i de största montéloppen i vintras och visade vid segern i Prix Kerjacques i maj att han kan slå de bästa även med sulky. Med ett uppbyggande lopp innanför västen efter sommaruppehåll blir han spännande att skåda.
Mest pengar i fältet har Un Mec d’Heripre tjänat. Hästen som åkte fast för doping i Elitloppet 2016 har återfunnit formen och kommer närmast från seger i ett stort sprinterlopp i Cagnes-sur-Mer.
Förstapriset i Prix d’Ete motsvarar 900 000 kronor och det körs med Prix d’Amerique-förutsättningarna 2 700 meter voltstart.

Startlista Prix d’Ete
2 700 meter
1 Tony GioMatthieu Abrivard
2 Charly du NoyerEric Raffin
3 Ave AvisAlexandre Abrivard
4 Traders – Yoann Leboirgeois
5 Aubrion du Gers – Jean Michel Bazire
6 Bird Parker – Jean Philippe Monclin
7 Un Mec d’Heripre – Franck Ouvrie
Förstapris: Cirka 900 000 kronor

Robin Johansson, Kanal 75