Fransk världsstjärna till Åby Stora Pris

,

Milligan’s School och Makethemark är sedan tidigare klara för Åby Stora Pris.
Nu är även den franske stjärnhästen Carat Williams klar för stayerloppet som har två miljoner kronor i förstapris.

Scoop Dyga.


Åby Stora Pris avgörs den 10 augusti över distansen 3140 meter med bilstart. Sjuårige Carat Williams gör nu sin första start i Sverige när han kommer till Åby. Hingsten som har tjänat runt tio miljoner kronor, tränas av Sébastien Guarato, har tagit 18 segrar på 54 starter.
– När Bold Eagle
fick ställa in den påtänkta starten i Åby Stora Pris
så var det mycket tacksamt att Sébastien valde att skicka en annan mycket bra häst i stället till vårt lopp. Carat Williams blir en riktig attraktion då det är första gången han startar i Norden. Det är ju en riktigt vass stayer vilket han bevisande inte minst i årets upplaga av Prix de Paris då han var trea efter Prix d’Amérique-vinnaren Belina Josselyn, säger Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande.
Sébastien Guarato säger följande i pressmeddelandet:
– När distansen i Åby Stora Pris gjordes om till långlopp tänkte jag genast att detta loppet skulle passa Carat Williams perfekt. Han är mycket stark och tål att göra allt grovjobb själv. Han kan öppna normalt bakom bilen men sedan kan han köras mycket offensivt om det behövs sista 2000 meterna. Carat Williams tränar mycket bra för dagen och Åby Stora Pris blir ett spännande lopp för honom.

Kanal 75