Det blev svensksuccé under onsdagens tävlingar på Vincennes.
Helena Burmans The Bucket List F. och Björn Goops Tellmeastory tog hem varsitt lopp.


Efter en mersmakande tredjeplats med skor på hovarna i Frankrikedebuten fick The Bucket List F. chansen att trava barfota på Vincennes-ovalen i onsdagens huvudlopp Prix de Picardie.
I ett fält med flera svenska fyraåringar prickade körande Frank Ouvrie starten och skickade den långstegade fuxen till ledningen per omgående.
Där tuffade favoritspelade The Bucket List F. på i friskt tempo och var egentligen aldrig utmanad även om Tomas Malmqvist-tränade Calle Crown spurtade storstilat från köposition till andrapriset för Björn Goop.
För Frankrike-debuterande Speedy Face och Trancendence gick det sämre. Den förre galopperade från start medan den senare inkom som sexa efter en resa utvändigt ledaren.
Segerchecken på nästan 400 000 kronor är den största i karriären för The Bucket List F. som noterade tiden 1.13,2/2 850 meter.

Lätt för Tellmeastory
Björn Goop-tränade Tellmeastory kom från tre raka galopper på franska småbanor, men med chefen själv i sulkyn och utan skor på hovarna fungerade allt perfekt i Vincennes-comebacken.
Efter en snygg smygare i andraspår och attack 300 kvar kunde Goop finåka till förstapriset värt nästan en kvarts miljon.
Här blev segertiden 1.13,6/2 700 meter.

Robin Johansson, Kanal 75

Publicerad november 28, 2018 15:57 via Kanal75

Dagens tävlingar