Lars Jakobsson/TR Bild.

Förlust för Jiggy Jog – men Melander-seger i Stanley Dancer

,

Den långa segerraden för Jiggy Jog bröts i Hambletonian Maturity.
Men Marcus Melander kunde glädjas åt en seger i Stanely Dancer Memorial på Meadowlands.

Lars Jakobsson/TR Bild.


Med åtta raka segrar i bagaget var svenskfödda Jiggy Jog stor favorit i lördagens Hambletonian Maturity.
Men den här gången fick Åke Svanstedts (bilden) segerstaplande sto stryka på foten. Även om det länge såg ut att gå mot ny viktoria i storloppet för fyraåringarna. Dexter Dunn, i sulkyn bakom Jiggy Jog, körde tidigt till täten och ekipaget hade ett klart grepp om händelserna in över upploppet. Men den bakom skuggande M-M’s Dream fick upp farten ordentligt den sista biten i loppet som mätte ovanliga distansen 1810 meter – och hann dit precis på linjen.

Oh Well hela vägen i Stanley Dancer
Svensktränarna kunde dock glädjas åt seger i Stanley Dancer Memorial.
Treåringsloppet fungerar lite som ett genrep inför Hambletonian, som körs om tre veckor. Marcus Melander segrade i den första avdelningen, men inte genom favoritspelade Air Power som galopperade mitt på upploppet, utan genom Oh Well. Vinnaren, som kördes av Tim Tetrick, anförde loppet från start till mål på vassa 1.09,2 över 1609 meter autostart. Här var Åke Svanstedt tvåa med Kierkegaard K.
Den andra divisionen av Stanley Dancer såg Ron Burke-tränade Winner’s Bet som segrare på 1.09,0. Det före Marcus Melanders Kilmister och Nancy Takters Tactical Approach.

Daniel U. Olsson, Kanal 75