Foppas topphäst fyra i italienska Derbyt

,

Aramis Bar fick ett tufft lopp i det italienska Derbyt.
Peter Forsbergs delägda häst slutade fyra för Björn Goop.
Fjärdeplatsen var värd drygt 400 000 kronor.

TR Bild.


För ett par månader sedan köpte Forspro AB den italienfödda Aramis Bar. Sent under söndagskvällen startade den treårige hingsten i det italienska Derbyt på Agnano-banan i Neapel. Aramis Bar vann sitt försök för tre veckor sedan och blev nu fyra i finalen för sin tränare Björn Goop. Aramis Bar fick en tuff resa som förstahäst i andraspår. Han fick problem att följa med tätduon i sista kurvan och hade aldrig med segerstriden att göra. Hästen slutade fyra på nya rekordet 1.13,0/2100 meter. Vann Derbyt gjorde Alrajah One och Enrico Bellei. Efter en resa som tredje häst på innerspår kom han ut perfekt vid upploppets början och spurtade ner ledande Amon Your Sm. Det var Enrico Belleis femte seger i det italienska Derbyt. Segertiden blev 1.12,6/2100 och förstapriset uppgick till drygt 3,5 miljoner kronor.
Det var ett händelserikt Derby där svenskuppfödda favoriten Axl Rose plötsligt galopperade i ledningen ut på den sista bortre långsidan.
Aramis Bar inledde för övrigt med två raka segrar i Björn Goops regi, och har på de tre senaste starterna tjänat drygt en halv miljon kronor. Förutom Peter Forsberg är bland annat hockeyprofilen Nicklas Bäckström delägare i hästen.

Michael Carlsson, Kanal 75