Fjärde segern för unghästlöfte på Solvalla

,

Global Withdrawl tog fjärde segern i sjunde starten när han vann Zoogins lopp med 100 000 kronor i förstapris.
Det Svante Båth-tränade treårslöftet ledde runt om och vann bombsäkert.
– En jättefin häst som hade en hel del krafter kvar, berömde segerkusken Örjan Kihlström.

Solvalla körde sin andra “Super-tisdag” med V64-jackpot dagen till ära.
I V64-inledningen fick vi se en jättefin talang visa upp sig i Global Withdrawl. Han var storfavorit och infriade förväntningarna med råge. Hästen var snabb ur startgroparna och svarade upp ledningen från innerspåret. Det underlättades av att Maze Runner galopperade efter 150 meter i spetskörningen. Global Withdrawl fick sedan bestämma i ett behagligt tempo. Örjan Kihlström skruvade successivt upp farten under slutrundan och via 1.14 sista varvet och 1.10,5 sista fyrahundra metrarna blev segern säker, även om utvändige Stoletheshow gjorde ett tappert försök att utmana och föll med flaggan i topp som tvåa. Örjan Kihlström satt dock stilla i sulkyn och vände aldrig framkörspöet. Global Withdrawl tog sin fjärde seger i sjunde starten när han vann på tiden 1.16,2 över distansen 2140 meter med bilstart.
– En jättefin häst som jag har kört en gång förut och då satt han fast med krafter kvar. Han tvekade litegrann innan bilen skulle släppa men sedan fick han upp farten och han var så pass kvick ut. Han hade en hel del krafter sparade och gör bara det som behövs, sa Örjan Kihlström efter hästens tredje raka.

Milliondollarrhyme helt överlägsen
En jättefin insats fick vi även se i V64:s andra avdelning genom Milliondollarrhyme. Den fyraårige toppstammade (Ready Cash Nursery Rhyme) valacken tog sin andra seger i femte starten för sin tränare Fredrik B Larsson. Efter att ha kommit ner i andra par utvändigt i första kurvan lämnade “Fredde B” sin position 1200 meter kvar och avancerade fram utvändigt om ledaren. Hästen visade stort kunnande när han sedan bara lämnade fältet på ett behörigt avstånd och var helt överlägsen till slut. Segertiden blev fina 1.15,2 över distansen 2140 meter.
– Det är en riktigt bra häst som har en jäkla styrka och är fin överhuvudtaget. Han har tagit lite tid på sig och var väldigt besvärlig som hingst så vi fick kastrera honom. Då har det vänt och nu har han blivit världens mysigaste. Det känns som att det är något stort på gång, sa Fredrik B Larsson.

Chelsea Boko kvalade – “Mjuk och fin”
Innan tisdagskvällens tävlingar drog igång var det en högintressant häst ute i kvalloppet. Det var topphästen Chelsea Boko, med sex miljoner på kontot, som inte har startat sedan i augusti 2016. Nu spårade han runt om i kvalloppet och kom hem på tiden 1.16,9 över distansen 2140 meter efter 1.13 sista varvet. Körande Jorma Kontio var mycket nöjd med hur den nioårige hingsten kändes.
– Han var jättefin och kändes mjuk och fin, berömde Kontio.

Michael Carlsson, Kanal 75