Fjärde gången gillt i Grand National

,

Förhandsfavoriten Truckers Glory stod i en klass för sig när Svenskt Grand National avgjordes på Strömsholm på söndagen.
– Tårarna sprutar! sa hästen tränare Anders Herlin.

Endast fem hästar kom till start i det traditionstyngda loppet på Strömsholm mellan Västerås och Eskilstuna. Kraftprovet över 16 hinder och 4
500 meter reds första gången 1971 och för amatörtränaren Anders Herlin var det fjärde försöket att ta hem det 7,2 kilo tunga hederspriset. De tidigare försöken har inte renderat några framgångar men i år var det Herlins tur och hästen som gjorde jobbet var åttaårige Truckers Glory.
– Jag såg det här loppet live 1981 första gången och jag har varit med tre gånger och misslyckas. Nu fick vi vinna och det är helt fantastiskt, det bästa som har hänt mig förutom mina barn, sa den segerrusige tränaren.
Ridande Christopher Roberts lät Truckers Glory jogga med som tvåa en bit bakom Taurito innan han avancerade. Inför tolfte hindret hade ledningen övertagits och resten av loppet var ren uppvisning. Truckers Glory stegade undan till överlägsen seger till slut.
– Det här är verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Det är skithäftigt! sa Christopher Roberts och fortsatte:
– Han är så jäkla ball den här hästen! Desto större hindret var desto mer sög han tag och hoppade och efter landningen hade jag ett ton i handen. Att han kan gå över 4
500 och fortfarande har krafter i mål är häftigt.
Det var tredje raka fullträffen för Truckers Glory som är obesegrad i år. Förstapriset uppgick till 140
000 kronor och totalt har hästen vunnit 6 av 15 lopp och tjänat 451
595 kronor. Jockeyn Christopher Roberts blev dagens stora segerherre då han även vann den 41:a upplagan av Svenskt Champion Hurdle med Maria Andersson-tränade Luris Pegasus.

Ola Johansson, Kanal 75