Fin helg i Köpenhamn för Abba-Benny

,

Galopphästar är den stora hobbyn för musikern Benny Andersson.
I helgen var det puls i dagarna två för företrädaren för Chess Racing-stallet.
Snöplig förlust i ett större lopp i Köpenhamn på lördagen och en dubbel på samma bana på söndagen med hästarna Sergel och Ray från det 20-hästar stora stallet.

Femåriga stoet Inaya vann Dansk Breeders’ Cup på Klampenborg förra sommaren och tycks ha gräsbanan i Köpenhamn som något av en favoritbana.
Under lördagseftermiddagen spurtade hon in till en andraplats och knapp förlust i Scandinavian Open Championship för jockeyn Nelson De Souza och hade samma tid i mål som norske vinnaren Quarterback.
Chess Racing och tränaren Jessica Long fick revansch dagen med en dubbelseger i Köpenhamn
Sergel och Jacob Johansen vann ett 30 000-kronorslopp för treåringar över 2400 meter på gräset, Ray ett lopp för enbart ston över 1800 meter med 75 000 danska till vinnaren under Kevin Stott.
Lite plåster på såren också för Jessica Long som under dagen fick stryka sin Volatile för dåliga muskelvärden.

Petersen dubblerade i derbyt
Under söndagen avgjordes också danska galoppderbyt i Köpenhamn.
Loppet med 400 000 danska till vinnaren blev – ännu en – succé för Niels Petersen.
Den store tränardominanten i Skandinavien hade två hästar i loppet.
Suspicious Mind var överlägsen för Per-Anders Gråberg och stallkamraten Marlborough och Elione Chaves lika klar tvåa.
I den sista kurvan red Gråberg lite stillsamt med i tredjespår och bevakade fältet och lät sedan Suspicious Mind (ägare 360 North Horse Racing) försvinna ifrån konkurrenterna upploppet ner.

Kom från stark insats
Suspicious Mind tog fyra segrar och gick obesegrad igenom säsongen som tvååring i fjol då det bland annat blev en förstaplats i Svenskt Kriterium .
I år har konkurrensen hårdnat och segrarna uteblivit. Den starka insatsen som femma i svenska derbyt bidrog till att den treårige hingsten seglade upp som favorit i Köpenhamn på söndagen.

Mikael Wikner, Kanal 75