I november får Åke Svanstedt ett spännande nyförvärv då Felicity Shagwell lämnar André Eklundh och Sverige för ett äventyr på andra sidan Atlanten.

Felicity Shagwell flyttar till Åke Svanstedt i november. Lars Jakobsson TR Bild.


Innan flytten ska Felicity Shagwell starta i Breeders’ Crown här hemma där det först handlar om semifinaler på Solvalla på söndag.
Felicity Shagwell, som vunnit sex lopp och tjänat drygt en miljon kronor, blev tidigt en av snackhästarna i kullen och vann tre av fem lopp som tvååring. Som treåring vann hon sitt försök till Svenskt Travoaks men blev sedan struken i finalen på grund av hälta.
Som fyraåring har hon bland annat varit finalist i både Drottning Silvias Pokal på Åby och Stosprintern på Halmstadtravet. Hon missade finalen av Derbystoet med minsta marginal som trea från ledningen i försöket.
Ägaren Knutsson Trotting skriver i ett pressmeddelande att huvudanledningen till flytten är de begränsade möjligheterna i Sverige för äldre ston, speciellt nyblivna femåringar. Dessutom tror man att sprinterdistans och sättet som det körs på i USA, med jämn hög fart, ska passa Felicity Shagwell.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Publicerad oktober 23, 2019 17:56 via Kanal75

Dagens tävlingar