Favorit i repris för Milligan’s School

,

En rutinkontring.
Milligan’s School visade åter prov på sin sällsamma specialitet i Gösta Nordins lopp på Solvalla.
– Första 100 på upploppet känner man sig halvslagen, men andra halvan är han stark, berättade körande Ulf Eriksson.

Invändige Milligan’s School kontrar ut Lexus Dream i Gösta Nordins lopp. Maria Holmén/TR Bild.


Det såg nästan ut som en repris på två av höstens gulddivisionssegrar.
Storfavoriten Milligan’s School släpptes välvilligt till ledningen av finske startkatapulten Lexus Dream, som i sin tur såg ut att gå förbi då han kom loss i utgången av sista sväng.
Men det Milligan’s School saknar i toppfart tar han igen i inställning och kort före mål var kommandot återtaget och favoritpengarna räddade.
– Han är kanske inte världens speedigaste, men väldigt tapper, en riktig tävlingshäst, berömde Ulf Eriksson om jänkaren som därmed passerade elva miljoner kronor insprunget och närmast har V75-finalerna på annandagen innan en eventuell satsning mot Prix d’Amerique.

Melander dominerade
För tränaren Stefan Melander var det första delen av en äkta Dagens Dubbel då Digital Summit motsvarade sitt favoritskap efter att ha körts fram utanpå ledaren av Örjan Kihlström i Sören Nordins lopp.
Det borde ha inneburit storslam i Nordin-loppen sett till att Melander hade fem av sex deltagare i Gunnar Nordins lopp – som på grund av detta kördes utan totospel.
Men de mörkblå fick alla ge sig mot Timo Nurmos kriterievinnare Inti Boko som dominerade från ledningen.
Därmed var kvällens tre segercheckar på 100 000 kronor utdelade.

Jackpot på julafton
Den största värd dubbelt så mycket knep Jim Oscarssons Florist som följde upp skrällen i Silverstoet med att speeda förbi sina konkurrenter i Vinterfavoriten.
– Hon har en härlig attityd, vill göra sitt lopp och lite mer. En riktigt härlig häst som utvecklats för varje start. Det kändes verkligen bra hela vägen, vi kunde sitta still till upploppet, då är hon verkligen vass på speed, berömde Kevin Oscarsson om tvååringen som inlett karriären med tre segrar på fyra starter.
På V64-spelet blev det jackpot på fyra rätt vilket innebär att drygt en miljon kronor går vidare till julafton då V64 körs på Skive i Danmark.

Robin Johansson, Kanal 75