Delad glädje lika med dubbel glädje.

Familjen vann storvinst Tillsammans: ”Det var häftigt”

,

Efter tre skrällar i lördags blev utdelningen hög på V75®. Bland kompislagen på ATG Tillsammans® fanns ett släktgäng som komponerat ihop ett system för 480 kronor och fick dela på drygt 829 000.
– Det var en bra kombination av oss tre som löste systemet, berättar lagledaren.

Delad glädje lika med dubbel glädje.


Under helgen var en av systrarna på besök hos lagledaren och hennes sambo i Norrtälje. Familjen är ursprungligen från Värmland och systern arbetar som hästskötare med travhästar. Familjen med systrar, bror samt deras respektive har sedan tidigare ett lag på ATG Tillsammans som de då och då använder för att spela på trav.
– Pappa är också med och mamma var även med just den här gången. Men vi hade inte spelat på jättelänge innan i lördags, berättar lagledaren.

Blandat ihop hästnamnen
Men i helgen bestämde de sig för att spela på V75. De två systrarna satte sig med lagledarens sambo och tog ut hästarna. Ett bra teamwork gjorde att systemet satt.
– Vi gjorde det rätt snabbt, för vi ville ha tid att göra annat. Min syster har en del kunskap om hästar och jag hade blandat ihop ett namn på en häst. Och då tyckte vi inte att vi kunde ta bort den.
Hästen som de fick med på systemet på grund av namnet var Bugatti Hall som vann till låg procent i V75-4.
– Jag vet att det fanns en bra häst som hette Bugatti. Men då sa min syster att hon trodde jag menade Bugatti Miles. Men vi kollade ändå på Bugatti Hall och såg på resultatraden att den hade vunnit varannan gång på slutet. Senast kom den tvåa och då sa vi att då är det dags att den vinner den här gången. Vi hade både tur och flyt, skrattar hon.
Att den andra skrällen, Chestnut Hill i gulddivisionen, kom med på systemet var systerns förtjänst.
– Min syster har koll på travet och sedan hade hon även hört att de nämnt Chestnut Hill i “Vass eller Kass”, förklarar lagledaren.
Lagledarens sambo var den som såg till att Daniel Wäjerstens favoritduo Chitchat och Borups Victory spikades.
– Vi som la systemet fick till en bra kombination helt enkelt.

“Var i chock”
På eftermiddagen följde de sedan tävlingarna tillsammans. När loppen gick in ett efter ett blev till slut de 16 andelarna på 30 kronor värda hela 51 861 kronor styck.
– Det var helt sjukt faktiskt, vi fattade ingenting. Det var häftigt. Min syster sliter mycket som hästskötare och det är verkligen ett intresse för henne. Så det var kul att hon fick vinna. Vanligtvis är det min bror som har tur i spel, säger lagledaren.
Lördagskvällen firades sedan med middag och skumpa som lades på kylning direkt efter att sista loppet var avgjort.
– Vi hade en trevlig kväll, men vi var i chock. Det blir plötsligt så himla mycket möjligheter nu. Min bror ska renovera ett kök och någon ska resa, säger en glad vinnare om vad vinstpengarna ska användas till.

Julia Björklund