Extra: Jättefavoriten Nuncio struken på V86

,

Solvallatränaren Stefan Melanders stjärna Nuncio kommer inte till start i onsdagens V86-tävlingar på Solvalla på grund av förkylning

Nuncio med ständige kusken Örjan Kihlström i vagnen.  För fri publicering tom 2016-12-13.


Under tisdagseftermiddagen kom beskedet att den stora V86-favoriten Nuncio stannar hemma i Enköping på onsdagen.
Elitloppsvinnaren stryks bort ur V86-2, Gösta Nordins lopp, tänkt som en generalrepetition inför vinterns starter i Frankrike.
Hästen var inte kurant i ett lugnare jobb på tisdagen.
– Stefan var ute en sväng med honom vid lunchtid och när han kom tillbaka var det inte bra. Hästen hade hostat någon gång under turen och snorat lite grand. Det är ingenting man vågar chansa med helt enkelt, säger stallets försteman Marcus Schön.

Viktigt genrep om intet
Nuncios senaste start sträcker sig så långt tillbaka i tiden som mitten av september. Onsdagens lopp var tänkt som ett underhåll av formen inför vinterns starter i Paris.
Stefan Melanders stjärna har tjänat tillräckligt med pengar för att vara garanterad en plats i Prix d’Amerique i slutet av januari. Solvallatränaren har nämnt femåringsloppet Prix Tenor de Baune på Vincennes på juldagen som en tänkbar första uppgift i Frankrike i vinter.
Men först skulle det bli ett lopp i kroppen hemma i Sverige.
– Ja, det var det som var tanken. Vi får se vad som händer och sker helt enkelt. Hästen måste bli frisk och om det tar två dagar eller en vecka vet man ju inte. Det blev ju skit det här men vi får hoppas att det går fort över, säger Marcus Schön.

Mikael Wikner, Kanal 75