Expertkommentator kör i Prix d’Amerique

,

Tanken var att han skulle kommentera loppet i tv-studion.
Nu får han köra det istället.
– Det kom som en chock, säger Daniel Olsson efter beskedet att han får sitta upp bakom Wild Honey i Prix d’Amerique på söndag.

I ATG Live är han expert på Frankrike med bråda dagar under vintermeetinget.
Men när vinterns höjdpunkt Prix d’Amerique med fem miljoner kronor i förstapris avgörs på söndagen får tittarna klara sig utan Daniel Olssons guidning.
Istället kränger kommentatorn på sig körsvensdressen och svingar sig upp i sulkyn i världens tuffaste travlopp.
– Inte i min vildaste fantasi hade jag föreställt mig att jag skulle få köra det loppet, berättade Olsson direkt i ATG Live-studion under bevakningen av tisdagens lunchtävlingar från Vincennes.
Då hade han några minuter tidigare fått det oväntade samtalet från Wild Honeys tränare tränaren Daniel Redén.
– Jag har kört en del åt Daniel, flera fina hästar här hemma och det har fungerat bra. Men den här Frankrikesatsningen har jag inte alls varit inblandad i så det kom som en chock.

Full koll på konkurrenterna
Daniel Olsson har varit lyckosam i den franska lejonkulan tidigare där han ståtar med tre segrar på åtta starter. Men den senaste triumfen daterar sig till hösten 2005 med Pases J.Pej och det är tolv år sedan han senast körde på Vincennes.
– Även om jag kört där nere förut så blir det här en annorlunda upplevelse. Det är en dröm som går i uppfyllelse, det är det väl för alla aktiva inom den här sporten. Prix d’Amerique är det största lopp som finns, säger Olsson som aldrig kört Wild Honey i lopp, men väl suttit upp bakom henne i träning.
– En underbart fin häst att köra. Daniel låter nöjd med formen och tror att hon ska vara mycket förbättrad med senaste loppet i kroppen eftersom hon hade varit sjuk innan. Jag ska ge henne ett så bra lopp jag kan så får vi se hur långt det räcker.
Och även om Olssons Paris-form kan vara lite rostig så har han en sak med sig från jobbet i tv-studion.
– Jag har full koll på konkurrenterna, det kan jag säga. På det sättet är jag väldigt väl förberedd, säger årets mest oväntade Prix d’Amerique-kusk.

Robin Johansson, Kanal 75