En häst är borta från lördagens två uttagningar till Europaderbyt.
Det krävs dock ytterligare fyra strykningar på Solvalla innan det påverkar hur många hästar som går vidare till finalen från loppen på Solvalla och Vincennes i Paris.

Tjusig statyett till vinnaren av Grand Prix de l’U.E.T


Tolv hästar kommer att jaga ett förstapris på dryg två miljoner kronor i finalen av Europaderbyt (Grand Prix de l’U.E.T) på Vermo i Finland lördagen 12 oktober.
Uttagningsloppen är fyra till antalet och Parisbanan Vincennes har redan kört sina två.
På lördagen –
i samband med V75-finalerna på Solvalla – ska finalen fyllas med de fyraåriga travarna från Norden.
De två uttagningar till Europaderbyt på Solvalla avgörs inom ramen för V75. Efter den tidiga strykningen av storfavoriten Campo Bahia är man nere på sammanlagt 14 startande i Stockholm.
Som det ser ut kommer dock antalet kvalplatser inte att påverkas. Förmodligen kommer de tre främst placerade hästarna i respektive lopp att ta finalplatser.
Solvallas sportchef Anders Malmrot reder ut.
– Om det inte blir masstrykningar hos oss så blir det tre i varje lopp som går vidare. Man räknar ju på det på det totala antalet startande hästar, på hur många som startat i Frankrike och hur många som startar här. Efter strykningen av Conrad Lugauers häst är vi nere på 14 startande totalt här i Sverige men för att det ska bli någon förändring ska det strykas ytterligare fyra hästar, säger Anders Malmrot.
Timo Nurmos Cab Lane med Jorma Kontio i sulkyn är klar förhandsfavorit i det andra uttagningsloppet som går som V75-3. I den första uttagningen (V75-2) delas favoritskapet av Svante Båth-tränade Global Welcome och Roger Walmanns Forfantone Am.

Mikael Wikner, Kanal 75

Publicerad september 27, 2019 17:52 via Kanal75

Dagens tävlingar