Tomas Malmqvist. Lars Jakobsson TR Bild.

Etta i mål – Malmqvists stjärna nedflyttad i franska kriteriet

,

Svenska glädjen förbyttes mot stor besvikelse.
– Vi är etta i mål i franska kriteriet men får inte vinna – det känns orättvist, säger tränaren Tomas Malmqvist efter Grupp 1-loppet.

Tomas Malmqvist. Lars Jakobsson TR Bild.


Kanal 75 får tag i Tomas Malmqvist kort efter målgång i Critérium des Jeunes, det tidiga franska kriteriet för treåringar. Jägersrotränaren kämpar med sina känslor och han är noga att inte säga något han senare skulle ångra. Domarna på Vincennes har precis tagit segern ifrån Tomas Malmqvists Kamehameha som ledde loppet från start till mål i händerna på Björn Goop.
Kamehameha flyttades ner till andraplatsen, domerna menade att han brutit ut över upploppet och stört Philippe Allaire-tränade Koctel du Dain som istället fick segern.
– Självklart är jag jättenöjd med min häst. Men glad är jag inte… vi är etta i mål i franska kriteriet men får inte vinna – det känns orättvist. Jag tycker det är ett felaktigt beslut. Självklart är jag ändå nöjd att han ändå fick behålla andrapriset, säger tränaren Tomas Malmqvist.
Andrapriset var värt 545 000 kronor och totalt har Kamehameha tjänat drygt 2,3 miljoner kronor på elva starter i karriären.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75