Ett träningsjobb för Perssons derbyhopp

,

Tekno Eld såg ut att vara ute på en joggingtur när han vann V64-inledningen på Hagmyren under måndagskvällen.
Jan-Olov Perssons derbyhopp behövde verkligen inte förta sig för att ta hem förstapriset på 100 000 kronor.
– Det kändes som ett litet träningsjobb, kommenterade segerkusken Ulf Ohlsson.

Tekno Eld vann kallblodskriteriet i fjol och den flotta hingsten är favorit till derbyt i sommar. I V64-1 betalade megafavoriten ut 1,05 i vinnarodds när han vann okörd som streckad på hela 90 procent av insatsfördelningen. Han tog över ledningen efter ett halvvarv och stod sedan i en klass för sig. Via 1.25,3 sista varvet vann Tekno Eld på tiden 1.25,7/2140a.
– Det kändes som ett litet träningsjobb med spända tömmar över mållinjen. Vi vet ju att han är bra men han har väl inte riktigt blivit synad i år egentligen. Nu är det derbyt snart, det är det som gäller, sa Ulf Ohlsson.
Tekno Eld har nu tagit 13 segrar på 19 starter och det här var fyraåringens sjätte seger i år på sju starter.

Snabb revansch för Bellfaks
Tränaren Jan-Olov Persson har inte bara Tekno Eld i stallet utan även ett relativt färskt nyförvärv i Bellfaks som rundade hela fältet trots bakspår på 20 meters tillägg. Efter dubbla galopper i debuten för Persson (blev påkörd och fick punktering då) blev det nu snabb revansch och Bellfaks övertygade på tiden 1.24,8/2160.
– I grunden är det en fantastiskt fin häst och han borde ha mycket mer pengar på kontot än han har. Han har vunnit V75 tidigare och det blir spännande med honom framöver, sa Jan-Olov Persson.

Lätt för Queer Fish på 1.10,3
V64 avslutades med ett rivigt snabblopp där det gick undan värre i inledningen. Ledande Digital Ink fick rejäl press av utvändige Whitehouse Express och första femhundra metrarna avverkades efter 1.06,7. I andra par utvändigt hade Kaj Widell perfekt placerat Queer Fish som satt och gottade sig i det höga tempot. När Canari Match attackerade från kön över sista bortre långsidan gled Kaj Widell ut och svarade angrepp i tredjespår. Väl inne på upploppet avgjorde Queer Fish lekande lätt och den Magnus Träff-tränade valacken vann på strålande tiden 1.10,3/1640a.

Michael Carlsson, Kanal 75