Enkelt trots dubbla tillägg för Perssons kulltopp

,

Jan-Olov Perssons fyraårige kulltopp Tekno Eld gjorde sin andra start för året på torsdagskvällen och precis som senast blev det seger.

Tekno Eld tog på torsdagen årets andra seger i andra starten. MICKE GUSTAFSSON. För fri publicering tom 2018-05-03.


Svenske kriterievinnaren Tekno Eld har återkommit efter skadan han ådrog sig under fjolåret på bästa sätt. Att han nu startade från 40 meters tillägg på Gävletravet hade ingen betydelse för den högkapable hingsten som avgjorde till komfortabel seger när Ulf Ohlsson lyfte ut honom till attack från andra par utvändigt i slutkurvan.
– Han är en väldigt, väldigt fin häst som vann svenska kriteriet i fjol och var favorit i det norske men som många känner till blev han halt då. Nu är han jättefin igen, konstaterade Ulf Ohlsson.
Så här långt har Tekno Eld vunnit 9 av 14 lopp och tjänat 1,1 miljoner kronor. Hästen tränas av Jan-Olov Persson och han tog en trippelseger då Delsbofaks och Bjärlifix kom in som tvåa och trea. Det var kvällens andra trippel för Hagmyrentränaren. Tidigare under kvällen körde han själv obesegrade treåringen B.W.Prinsen till tredje raka fullträffen och placeringarna bakom honom knep
Eld Rask och B.W.Rune.

Ola Johansson, Kanal 75