Enkel seger för superstoet

,

Fjolårets Hambletonian-vinnare Atlanta tog en mycket enkel seger när hon på lördagen startade i Graduate Series på Woodbine i Toronto.
– Hon är en jättefin liten häst som uppför sig perfekt, sa superstoets tränare Ron Burke.

I fjol vann Atlanta Hambletonian (bilden). I år har hon inlett storstilat med två raka segrar. Thomas Blomqvist/TR Bild.


Yannick Gingras är tillbaka i Nordamerika efter att i fredags ha slutat tvåa i Kusk-VM på Gävletravet. Från spår fyra bakom startbilen tog han en lugn start och på den bortre långsidan lät han Atlanta glida till ledningen. Därifrån gick fyraåringen sedan undan till mycket enkel seger på kilometertiden 1.10,2 över 1 609 meter. Att hon blev sjuk efter sin imponerande årsdebut för tre veckor sedan och tvingades stå över ett lopp gick inte att skönja.
– Hon är inte den typen av häst som kräver jättemycket jobb för att hålla i form och jag kände att vi hade förberett henne tillräckligt för att hon skulle ta sig igenom det här. Hon kommer vara ännu vassare till Armbro Flight nästa vecka, sa Ron Burke.
Ron Burke och Yannick Gingras har vunnit det kanadensiska storloppet Armbro Flight Stakes med Hannelore Hanover de tre senaste åren och allt talar för att de får ställa upp för segerfotografering även efter årets upplaga.

Ola Johansson, Kanal 75