En vinnare tog hela potten – Två miljoner på V64

,

Trots att båda storfavoriterna Bålsta Palema och Versaiiles U.S. vann blev det en vinnare som tog hela potten på V64.
Efter flera skrällar, varav en riktig bedövare från Claes Sjöström med 1-procentaren Coktail Chip, var det bara ett system som klarade av sex rätt.
Belöningen för systemet blev 2 095 221 kronor.

Det var regn och rusk på Mantorptravet under Valborg på måndagskvällen och skrällarna stod även de som spön i backen.
Men det började med att omgångens största favorit, Bålsta Palema, vann enkelt i comebacken för Linus Svensson. Efter att Claes Svensson skrällt i den andra avdelningen med Al’s Sugarstar blev det en ny favoritseger genom Versailles U.S. Den treårige läckerbiten tränas av Reijo Liljendahl och är obesegrad efter två starter. Men den här gången var hästen illa ute då han galopperade kort efter start men ställde sig snabbt för Ulf Ohlsson. Han fick sedan inte travet att flyta riktigt i svängarna och där var hästen inte helt körbar. Inne på upploppet såg han klart slagen ut av ledande Jaguar Dream som såg ut att gå mot seger. Men då släppte Ohlsson av Versailles U.S. som då avslutade storstilat och visade prov på ett prima löphuvud när han avväpnade Jaguar Dream kort före mål.
Claes Sjöström tog dock revansch två lopp senare när han satte dit smällkaramellen Coktail Chip, som var näst minst spelad i loppet. Innan dess hade Kenneth Haugstad vunnit med Hochthereitis Sox och när sedan Jorma Kontio styrde in Elegant Frost i den avslutande avdelningen var det bara ett system som hade klarat av alla blindskären. Det vinnande systemet var inlämnat på atg.se i Stockholm och kostade 980 kronor och innehöll två spikar.
Sex rätt gav 2 040 245 kronor, fem rätt betalade 2 428 kronor och fyra rätt gav 67 kronor. Tillsammans med 19 femmor och 132 stycken fyror blev den totala vinsten 2 095 221 kronor för det vinnande systemet.

Michael Carlsson, Kanal 75