Brakfavoriten Suspicious Mind såg inte ut som en vinnare någon gång under loppet.
Men satte nosen först precis på mållinjen.
Storloppssäsongen för galoppen i Sverige rundades på måndagen av på Bro Park med en spännande duell i listed-löpningen Songline Classic.

Efter fyra år i Sverige och en lång karriär bakom sig i hemlandet England är Andrew Kidney inne i slutskedet av sin karriär. Kanske var måndagens seger i Songline Classic på Bro Park den sista större triumfen för engelsmannen.
Hårdsatsande 360 North Horse Racing AB äger Suspicious Mind som tog sin tolfte seger i start nummer 24 i en karriär som inbringat drygt 3,2 miljoner kronor.
Den femårige valacken var jättefavorit till seger, spelad på 66 procent på V64. Seger blev det också för den danske derbyvinnaren, men det var inte mer heller.
Pas de Secrets var titelförsvarare i loppet och såg ut att gå mot en klar seger på upploppet för Per-Anders Gråberg. Bakom skuggade en seg och till synes oinspirerad Suspicious Mind riden av Carlos Lopez, och det var först 75-50 meter meter före linjen som det började väga över till favoritens fördel.
Segermarginalen skrevs till “nos” i loppet med 200
000 kronor till vinnaren.
– Jag hade honom i så bra författning som jag kunde och trodde nog att han skulle vinna enklare. Det var nära att det inte skulle ha gått vägen – men thank good så blev det till vår fördel, sa tränaren Andrew Kidney med licens på Jägersro.

“Fanns inte seger”
Songline Classic för eliten, den sista större löpningen för säsongen, hade bara fem startande. Per-Anders Gråberg och Carloz Lopez tog sina hästar mycket lugnt i inledningen av det 2100 meter långa loppet men var överlägsna motståndet.
På upploppet blev det en ren duell mellan mycket positive Pas de Secrets och Suspicious Mind, där den senare alltså avgick med segern.
– Det fanns inte seger in på upploppet – men vann gjorde han! sammanfattade Bro Parks tipsexperten Ulf Zeider favoritens inställning till tävling.

Dubbelt
Kvisla i
Ulriksdals
1600 meter dirt-track var förutsättningarna i Ulriksdals Minneslöpning senare på kvällen. Ett lopp med några landets bästa svenskuppfödda hästar.
Kashgar och Per-Anders Gråberg vann loppet före Taaiqoon riden av Jacob Johansen. En tränardubbel för Roy Arne Kvisla.
Carlos Lopez tog fyra segrar under kvällen varav tre inom V64-spelet.

Mikael Wikner, Kanal 75

Publicerad november 5, 2018 21:36 via Kanal75

Dagens tävlingar