En dans Takter inte kunde säga nej till

,

För en knapp månad sedan tackade Johnny Takter för sig – och lade körhandskarna på hyllan.
På söndagen var stjärnkusken tillbaka bakom favorithästen.
– Det här förgyller lite. Framför allt de här hästarna som jag känner, de är extra kul att köra, sa Johnny Takter.

A Sweet Dance och Johnny Takter ärf obesegrade tillsammans. Lars Jakobsson TR Bild.


Guldstoet för treåriga ston med 350 000 kronor till vinnaren blev en uppvisning av A Sweet Dance som rundade hela fältet i händerna på Johnny Takter. Det var sjätte raka segern för ekipaget som är obesegrat tillsammans.
Johnny Takter gjorde oväntad comeback i sulkyn efter beskedet för en knapp månad sedan att han slutar med trav. Men att köra talangen A Sweet Dance i Guldstoet kunde han inte tacka nej till.
– Det här förgyller lite. Framför allt de här hästarna som jag känner, de är extra kul att köra. Det är småttingar som ska upp i eliten och gå med i årsgångslopp och sådana saker, det är speciellt och alltid kul följa utvecklingen på dem, sa Johnny Takter i vinnarcirkeln.
– Från det utgångsläget vill det till en fin häst, men hon har den där rätta gnistan, bra teknik och gör inte av med mer än hon behöver. Hon är en väldigt speciell fin häst. Hon vill vara först helt enkelt och hon avgjorde på ett bra sätt. Det är en helt underbar tjej, fortsatte Jägersrokusken.
A Sweet Dance är en speciell häst enligt tränaren Helena Burman.
– Jag bara älskar henne. Man känner bara kärlek till den hästen. Hon har sådan vilja, sådan speed, sådan läcker gång. Det är inga dåliga hästar hon möter i dag. Jag är helt övertygad att det här är den bästa hästen jag tränat, sa Helena Burman.
Favoriten Felicity Shagwell hade en sämre dag och gick inte att känna igen i ledningen
– Hon var trött tidigt, 600 kvar kände jag mig slagen. Nått är fel, men vad det är kan jag inte svara på, sa tränaren och kusken André Eklundh.

Henriette vann Kronprinsessans lopp
Hertiginnan av Västergötland Kronprinsessan Victorias lopp med 150 000 kronor till vinnaren är landets största damlopp och är en tradition på Axevalla sedan 1993.
Årets upplaga gick till lärlingen Henriette Larsen som lotsade Masterglide först i mål trots ett lopp utvändigt ledande. Det var dock mycket hårt i mål sedan Felicia Molin hittat fritt från tredje par invändigt.
– Det känns väldigt bra, jag var helt säker att jag blev slagen precis på linjen. Vilken lättnad!
– Jag är jätteglad att jag fick vinna. Jag har vunnit ungdoms-SM och V75 några gånger, men det här räknas väldigt högt. Det är det största pengamässigt, sa Henriette Larsen som jobbar hos
Peter Untersteiner som tränar vinnaren.
Peter Untersteiner hade en fin dag på Axevalla och dominerade själv Andra Testet till Stochampionatet tillsammans Run Chica Run från ledningen.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75